Vårblomst-vandring i Botanisk hage!

Krokus

I dag stakk jeg en tur i Botanisk hage og fanget inn noen vårgleder 🙂

Jeg både tok bilder og filmet. Filmen ligger på Facebook, du kan se del 1 her, og del 2 her. Det er filmet live, så det ble litt transportettapper mellom blomstene, men bær over med meg 😉

moseplassen-fb-liveFilme direkte er noe jeg nok kommer til å gjøre endel fremover. Til helgen tar jeg dere med ut i hagen her igjen, så om du gjerne vil ha det med deg så lønner det seg å abonnere på livesending. Klikk deg over på fb, før musepekere over det høyre hjørnet på videoen, og så trykk «Live subscribe». Da gir Facebook deg beskjed når jeg starter sendinger! (pst, det er mulig dette kun går på pc/mac, ikke mobil?)

vaarblomster-3

Krokus var i gang her og der i parken. Til stor glede for humlene 🙂

vaarblomster-9

Enellerannen scilla, skal prøve å slå opp etterpå, har du tips kom gjerne med de!

vaarblomster-10

Dette regner jeg med er knoppene til russeblåstjerne. Den kalles populært scilla, men det viste seg at det ikke var en scilla så den har fått nytt vitenskaplig navn og heter nå Othocallis siberica. Les om den her

Krokusen, og scillaen og russeblåstjerna bor sammen i plenen på det første bildet. Krokusen sto i full flor, de to andre er såvidt på vei. Vidunderlig skråning ved veien mellom Viktoriahuset og fjellhagen.

vaarblomster-2 vaarblomster

Over ser du Amur-adonis, som bor i fjellhagen

vaarblomster-6

Blåveis fant jeg flere steder, litt tidlig enda så hver tue hadde bare noen få blomster, men akk så skjønn 🙂

vaarblomster-7

En det er virkelig masse av er vinterblom! Dette teppet står ved skråningen mellom Viktoriahuset og Oldemorshagen. Les om den her.

vaarblomster-4

Det er forresten veldig flott bare å se på alle de vakre nakne trærne, men de glemte jeg å fotografere… En annen flott skatt er alle pilskulpturene som står rundt om. En slik hytte som dette vil jeg veldig gjerne ha i hagen!

vaarblomster-5

Og til sist en raritet. En trollhassel! Trollhassel er en busk, og det finnes flere ulike, dette er japantrollhassel. Du kan lese om trollhassel her. 

Pst: Husk å stikke over på Facebook og se mer fra turen der 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Skal snart ta meg en tur jeg og, takk for «påminnelsesbloggpost». Tror scilliaen dine er vårpryd/Puschkinia scilloides? Ligner hvert fall veldig på mine, som heter nettopp det..

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her