Blomsterkrans!

Blomsterkrans er hyggelig å binde og hyggelig å ha på, og det ser jammen ut til at det er hyggelig å se at andre lager de også 😉 Iallfall ble det en herlig stemning på facebook på fredag når jeg bandt kransen ovenfor på direkten, og svarte på spørsmål underveis.

Du kan se opptak av facebook-sendingen like nedenfor. Om du heller vil ha en kortfattet forklaring så anbefaler jeg denne videoen jeg lagde i fjor, se den her. Og så har jeg summert opp mine beste tips nedenfor:

blomsterkranser--2

Mine beste tips for å binde krans:
– Den raskeste og enkleste måten å binde en krans på er ved å bruke en tynn ståltråd eller hyssing for å surre blomstene fast, jeg viser hvordan i videoene. Dette er mye enklere enn å bare bruke blomster slik jeg gjorde som barn!
– Vil du ha en krans som varer lenge så plukker du blomstene en halv dag før, helst ikke midt på dagen (pga sola), og setter de i vann i skyggen (inne eller ute). Jeg gidder ikke styre med det for en krans jeg skal ha på en sommerfest, men til en brud så er det smart.
– En tett krans holder seg pen lengre enn en hvor blomstene har lange stilker. Stilken visner nemlig ofte først, og da blir blomsten hengende med hodet.
– Du kan binde blomsterkransen dagen før, da dusjer du den med vann, legger i en bærepose og legger så posen inn i kjøleskapet.

Det var ekstremt hyggelig med direktesending denne gangen for folk var så aktive i kommentarfeltet! Var litt som å ha dere sittende i hagen med meg, så dette gjør jeg gjerne igjen. Kom med forslag til hva som kan passe som tema 😀

blomsterkrans-jonsokblom-klatrehortensiaPst, denne kransen er TO dager gammel når bildene ble tatt!

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her