Dompapen plystrer julen inn :)

Jeg har hørt den i noen dager, men det var først i dag de ville vise seg frem. To par dompaper kunne jeg telle, trolig er det nok flere i flokken.

Dompapen er en koselig gjest med sin karakteristiske og veldig hyggelige plystrete sang, og sin trinne gode figur. Litt ekstra stas med hannen, det er han som er rød, men hu mor er vakker og ønsket hun også. Favorittmaten her er solsikkefrø, langt å foretrekke ovenfor korn, men den spiser også korn om det er det eneste du byr på 😉

dompaphanne

En liten kuriositet: Det litt merkelige navnet har base i det gamle tyske ordet Dompfaff, som betyr domherre – en katolsk geistlig som bruker sterkt røde kjoler og kapper under bestemte seremonier. Så jeg har geistelige som plystrer julen inn. Helt ok for meg det!

Pst: Bildene er «juks», altså fra arkivet 😉

Pst: Lyst til å lære mer om andre fugler? Jeg har laget en plakat over de vanligste gjestene på fuglebrettet nå på vinteren, og samlet informasjon om alle de ulike fuglene her. 

Annonse for boken Fuglefryd

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her