Bruk lykten til blomster, og gjør mer ut av lite!

Jeg er i gang med å møbler til den nye balkongen min! Det er så gøy og jeg skal snart vise frem, men i dag fikk jeg lyst til å vise deg et lite og veldig enkelt triks for å få sesongens første blomster til å gjøre mer ut av seg!

Men først om dette med å sette planter ut nå…
Ja, det er jo litt tidlig enda å begynne å sette ut planter, men i de mildeste delene av landet er det mulig om du er villig til å ta risikoen (og eventuelt løfte de inn i de kaldeste periodene).
* Her finner du en oversikt over 23 tøffe planter
* Her kan du lære om hvordan herde plantene så de ikke får sjokk av å bli satt ut i vinternatta

 

Så, tilbake til trikset mitt: Jeg setter blomster inn i lykter!
Hvorfor? Jo fordi:
1. Det er pent og tryller om lite til mye! Lykten og blomsten (eller pønt) danner en enhet, og vips så har en liten potte blitt til noe som virkelig synes.
2. Lykten beskytter mot vind. Vind kan være veldig avkjølende, planter som står lunt tåler lavere målt temperatur enn de som står åpent. Dette kommer av hva man kaller effektiv/følt temperatur. Kald vintervind er meget avkjølende, det vises ikke på gradestokken, men plantene kjenner det, og du har sikkert også opplevd at det er kaldere når det blåser.
3. Lykten er enkel å løfte inn om det skulle bli meldt skikkelig kaldt

Disse lyktene har fått primula i seg. Jeg har andre lykter på terrassen med kun mose i, og en med løkblomster i. Så trikset kan tilpasses dine preferanser og temperaturen der du bor!

Lykten setter du der du ser den mest. Feks ved inngangsdøren, eller rett utenfor terrasse/ balkongdøren.

Er du våryr og klar for mer inspirasjon, så titt innom stikkordet mitt Juksevår! Og på søndag (eller mandag om ikke solen dukker opp i morgen heller) så deler jeg fra resten av terrassen!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

19 KOMMENTARER

  1. Hei. Jeg har aldri tenkt å bruke lyktene til blomster. Lurt påfunn. Ønsker deg en fin kveld.

    • Store lykter som dette har de både på hagesentere og møbelbutikker. Akkurat disse kjøpte jeg på salg i vinter hos Skeidar (om jeg husker rett), men jeg har sett like store lykter en rekke steder.

    • Ingen problem. Alle utelykter har masse ventilering, så som jeg sier blir det ikke egentlig varmere i lykten enn utenfor, så en bør ikke tenke på det som et drivhus-drivhus, men en får stoppet den ekle vinden, og det er det viktigste

  2. Så smart og så vakkert,dette må prøves.Forøvrig,tusen takk for alle flotte og innteresange innlegg i din blogg,som jeg følger med stor interesse.Fortsatt god helg.

  3. For en god ide! Gratulere med ny bolig. Gleder meg til å se hvordan balkonghagen din blir. Spennende for meg med balkong og felles for-hage. Det er gøy å få til mye på litt mindre plass.

  4. Aha- du er alt i gang med alltid spennende og smarte ideer. Fint, og ikke minst lett å ta inn. Jeg har båret ut og inn perleblomster, nå laver snøen ned- Ha en god søndag.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her