Første bit av vårbalkongen på plass!

takterrassen i motlys

Inneholder sponsede produkt

Endelig kan jeg vise dere litt fra det nye balkonglivet mitt! Dette er jo bare en liten start, men det gjør godt å komme igang. For selv om det er for kaldt til å sitte lenge ute, så er det koselig å være der i en par minutter, og ikke minst herlig å se ut på og glede meg til at været blir varmere! (Og aller best må jeg jo innrømme at det er å pusle sammen oasen min, hehe).

Men aller først en liten annonsering: Vinneren av konkurransen om Vinterhagen ble: Maria Kyhn! Gratulerer! Jeg har sendt deg en direktemelding på Facebook, og så får du etterhvert ett eksemplar av boken min Fuglefryd i posten. Håper boken kan bringe deg glede, og takk for at du spredde glede med ditt vakre bilde! 

Så, tilbake til min vinterhage. For ja, hehe, på tross av at det er litt vår inni hodet mitt, så er det jo fortsatt vinter ute… 😉

Takterrassen, balkongen, verandaen, eller hva du nå vil kalle den har fått seg en dose med møbler, mose og stæsj, og noen ganske få trassige planter. Poenget nå er å få på plass noen rammer, og så ettersom været varmer til fylle på med mer og mer planter. Det kommer mer stæsj også… bla har jeg planer om å lage div dekor med bjørkegrener, og ikke minst få hengt ting opp ikke bare lene det på toppen av annet.

Sittegruppen er fra Sundays Design. Jeg har fått møblene av produsenten, de er med andre ord sponset. Jeg er nå i min fjerde sesong med disse møblene og jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

Trolig kommer jeg til å vri sofaen og sette den på tvers etterhvert (det vil gjøre at balkongen virker bredere), men det er litt styrete (håndløperen går så langt ut i rommet at jeg det ikke er plass til å tre sofaen ned ovenfra, så den må skyves inn fra hjørnet på terrassen). Jeg venter med det til jeg har grunnstrukturen for området bak sofaen. Der skal det nemlig bli bakgrunnsoase med store plantekasser.

Små og store potter har fått mose på seg

Og noen små keramikkkrukker har fått løkplanter i seg. Løk kan tåle overraskende mye om de er godt tilvent kulden og står lunt (5-10 minusgrader), de bør også ikke ha kommet langt før de settes ut, jo lavere jo bedre.

Her har jeg satt løkene inn i en stor lykt, som fungerer som minidrivhus. Jeg viste frem denne ideen i bloggpost i forrige uke, se den her. Vil minne på at det ikke egentlig blir varmere innenfor, fordi lykter jo har mye ventilering og null varmekapasitet, men det blir lunere og det i seg selv gjør stor forskjell.

Jeg har et skikkelig minidrivhus også, der blir det faktisk varmere. Men den er mest egnet for å jevne toppene, etter noe tid vil det bli samme temp som utenfor.

Med unntak av de småplantene så er alt du ser her er med fra gamlehagen. Inkludert dette herlige dyrehodet som fulgte med kjøpet på Nordstrand. På en måte burde den vært igjen der og gledet nye beboere, men nope. Hodet er nå ett av mange fine minner fra en flott tid, og perfekt for den frodige og løse stilen jeg liker, og viktig bidragsyter for å få myket opp den veldig harde arkitekturen.

Du ser også at jeg bruker mye trekasser. De er geniale for å løfte planter og pynt opp i øyehøyde, og skaper mye miljø. Jeg får ofte spørsmål om hvor slikt kan kjøpes, og du må nesten spørre på ditt lokale hagesenter eller blomsterbutikk. En billigere og enda kulere løsning er å lage de selv, gjerne med gamle materialer for så får du øyeblikkelig patina.

Bare for å vise hvordan det var før jeg begynte å fylle på

Og slik er det altså nå!

Dette er jo bare en bit av takterrassen min, og jeg skal jobbe mer med dette området før jeg fortsetter videre. Neste store grep her blir å fjerne noen av platene i rekkverket, det gleder jeg meg til, for å er det temmelig»bur» her nå.. Og så blir det fint å få hengt ting opp, og satt til noen flere dekorasjoner, og etterhvert fylt på med litt mer planter, og vips så er våren her…. 😀

Herlig tid!

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

22 KOMMENTARER

  • og en kopp te 😉
   Men ja, noe varmt i handa, og en lue på hodet, og sol på himmelen så er man lykkelig en stund 🙂

  • Nydelige hagemøbler. Hvor lang er sofaen? Hos meg er det bare plass til den

 1. Møblene er virkelig fine! Tar du inn putene hver kveld eller tåler de å få vær (regn/snø/sludd) på seg?

  • Putene er magiske 🙂
   De tåler å være ute i regnet. Lett regn preller av, mye regn synker litt ned, men de er laget for å tørke fort ut. Så ja, jeg har putene ute hele sesongen. Pleier å ta de inn om vinteren, men fra mars til november ligger de ute

 2. Hei. Dette kommer til å bli fint. så flink du er. Stemningsfullt blir det. Ønsker deg en fin kveld.

 3. Dette blir garantert fint, flott, koselig og vakkertDu er en tusenkunstner, så moro å følge med på hva du finner på

 4. Det er helt fantastisk å se den forvandlingen som har skjedd på så kort tid. Jeg var spent på hvordan du ville gjøre det der(ikke det at jeg ikke trodde du ville få det til, altså). Dette ser ut til å bli en riktig oase, og jeg er sikker på du kommer til å få masse glede av din nye terrasse. Gleder meg til å se!

 5. Så underbart du har det på din balkong och härligt att höra du är igång igen efter din flytt. Många lyckönskningar till dig från mig som är trogen läsare av din blogg.

 6. Gratulerer med ny leilighet Anne!
  Og så flott det blir:)
  En oase allerede og så mye en kan få plass til på en terasse også.
  Flott utsikt over Majorstuen også:)
  Kos deg:))

 7. Mose oppå jorda til løkpottene, genialt, hvorfor har jeg ikke kommet på det selv??? Beskytter bittelitt for frosten gjør den nok også, den bittelille og kortvarige frosten, da selvfølgelig…

  😉

  Det ser hyggelig ut på koseplassen din, fine elementer du har plassert til nå! Det blir kjekt å følge med videre.

 8. Så koselig du begynner å få det! 🙂 Du er jo så flink til å sette sammen ting. Flott alt sammen! Blir inspirert nå.

 9. Sååå inspirerende å se 🙂
  Blir små-euforisk, våryr og gleder meg veldig til å følge deg videre!
  Dette blir spennende 😀
  Fortsatt god helg!
  Lilja

 10. For en flott balkong 🙂 Den rustne jernblomsten er helt fantastisk! Skulle gjerne visst hvem som forhandler slike.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her