Hageboka, Morten Bragdøs vei til vellykket hagestell

Morten Bragdø kom i høst ut med en bok jeg synes alle nysgjerrige hagefolk med sansen for haging på naturens premisser burde sjekke ut. Ja, alle andre som ønsker seg en frodig hage også. Boka heter Hageboka, og er propp full av små og store tips for det meste innen hagearbeid.

Mye av det vi gjør i hagen er basert på hva vi engang har lært av besteforeldre, venner, hagebutikken, produktprodusenter og media. Mye av den kunnskapen er bra , men ikke alt. Morten Bragdø forsøker å røske opp i dette, setter plantenes behov i sentrum, og luker effektivt vekk alt han mener vi driver med på gammel uvane.

Hageboka og MortenBragd er på sitt beste når den snakker om plantenes liv, jord og næring. Da byr Morten rett og slett på revolusjonerende kunnskap som får deg til å revurdere det mest grunnleggende i hagen. Jorda er grunnlaget for plantenes velbefinnende, og å pleie jorden godt gir en frodigere og mer lettstelt hage! Jeg har fulgt Mortens råd på dette området i mange år, og opplever det som enkelt, og med gode resultat. (Les gjerne bloggposten jeg har skrevet om det her).

I tillegg til kapiteler om jord, mikroliv, næring, røtter og plantenes gode liv, så har Hageboka også tips om det meste annet som foregår ute i en hage. Både råd om hva du bør gjøre, forslag til hva du kan slutte å gjøre (som å kalke plenen), og små underfundige betraktninger. Og inspirasjon naturligvis, boka setter så absolutt noen griller i hodet ditt…! 🙂

Boken kjøper du enkelt og greit direkte fra forfatteren her!
 og vil du bla i den først så gjør du det her (og så kan du se meg bla i den på min Instagram-story om du følger meg der)

Jeg gir vekk en bok!
Jeg har fått lov å gi vekk ett eksemplar av Hageboka! Legg igjen en kommentar på Facebook-tråden innen natt til fredag, så er du med i trekning 🙂

Jeg kjenner forfatteren og har fått egen bok og en å gi vekk av han/forlaget.

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

7 KOMMENTARER

  1. Enig, enig, enig 🙂 Morten er min favorittgartner! Fikk boka til jul av ungene, og den er min hage-bibel! Helt supert at Morten har gitt oss et slik mesterverk. Han burde, som jeg har nevnt tidligere i dine kommentarfelt, laget hage-tv også. MEN enn så lenge er jeg superfornøyd med at han har hatt tid til å lage oss dette praktfulle kunnskapsverket! Ha en fin vår, Anne! Og takk for all kos og nytte du deler. Veldig kjekt, og nyttig!

  2. Hei Anne, har du lyst på noen små blodbegre? Jeg er en ivrig leser av bloggen din, og så at du ikke hadde sådd egne planter iår. Jeg har sådd litt for mange og fått usedvanlig god spiring. Ta kontakt hvis du er interessert.

  3. Uferdig hagedyrker med stor hage og mye å lære- erfare hva som er mulig på min plett på jorda! Gode bøker gir pågangsmot!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her