Svarttrost på balkongen!

Yee! Humørspreder på besøk 🙂

En av de første kveldene i den nye boligen så hørte jeg svarttrosten, og jeg ble så glad! Det er den koseligeste sangen, og en utrolig artig og vakker fugl. «Dessverre» er det godt isolerte vinduer her så jeg hører den ikke så ofte som jeg var vant til, men men, skikkelig isolasjon er jo praktisk lell da, selv med sånne ulemper 😉

Men, i dag stakk herr svarttrost innom på hagebesøk! Han satt seg så fint til midt i synsvidden fra sofakroken, akkurat slik de pleide å gjøre på Nordstrand, og det er så jeg lurer litt på om han har fulgt etter meg fra Nordstrand og ville glede meg litt, og kanskje tenkte han å smiske til seg spesialbevertning her også… 😀

Spesialbevertning: Hvilken mat liker svarttrosten:
Svarttrosten er rimelig alt-etende! Men den har som de fleste noen favoritter og det beste vennene mine på Nordstrand visste var rosiner. Druer gikk også ned på høykant (uten å tygge ja), og hjemmelaget meisebolle var høyt skattet. Meisebollen skulle dog serveres i eget fat for svarttrosten er slettes ingen akrobat. Den spiser også solsikkefrøkjerner, brød og epler, pærer og div annen frukt.

Om du vil lære mer om svarttrost, og høre sangen dens, så klikk på videoen nedenfor

På tirsdag var jeg innom TV2 God morgen Norge for å snakke om hvor verdifult det er for mental helse å ha småfugler i nabolaget (les om forskningen som sier så her). Det var som alltid koselig på TV2, og jeg er utrolig taknemmelig for at jeg får disse mulighetene. Men mest taknemmelig er jeg for alle de hyggelige kommentarene jeg får av dere lesere før og etter innslag. Det er så utrolig motiverende å høre at dere liker å se meg på tv! Fantastisk boost på alle måter, for så blir det jo trippel dose. Både ren gleden fuglene gir meg direkte, glede over å få være med på å formidle fuglegleden videre, og gleden over å føle at jeg får til ting 😀

Hurra!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

6 KOMMENTARER

 1. Hei. Du får skjemme den litt bort så den blir værende. Du er kjempeflink «på skjermen». Det bør du gjøre mer hvis du får anledning. Ønsker deg en fin kveld.

 2. Hei.
  Ikke sett svarttrost, men meisene og spurvene er veldig glade i de hjemmelagede meisebollene etter din oppskrift. Gleder meg til å følge videre beplanting av din nye veranda.

 3. Skikkelig gladnyhet, jeg tenker du ble glad ja! Jeg er og veldig begeistret for svarttrosten- har hatt 4 stykker her i vinter- som selvsagt spiser «dine » meiseboller- de kjøpte som jeg har som nødproviant- om jeg ikke rekker lage egne tar de bare unntaksvis..Veldig fint å se deg på TV om fuglenes betydning.
  Klem og ha en flott helg.-)

 4. Fulgt etter deg… kanskje… Mer sannsynlig at du fanget den i en av fuglekassene og smuglet den med deg! Uansett veldig bra at det blir fugleleven hos deg i byen også 🙂 Gratulerer med svarttrostbesøk

 5. Bare synd for meg at jeg glemte det!
  Er også veldig glad i svarttrosten, og mange andre.
  Tjelden ble observert i Meløy, Nordland, 6. mars. Her er jeg nå, og skal kikke etter den imorra.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her