Oppdatering fra balkongen!

Klar for en en oppdatering fra balkongen?

Jeg har ikke kjøpt til noen nye blomster siden forrige oppdatering, men det er kommet til diverse som sto beskyttet på nordsiden. OG, jeg har dandert. Dandering altså, nesten magi, og det kommer snart en bloggpost om det 😀

Men først, kos deg med bilder fra balkongen. Håper det kan inspirere både balkonger, terrasser og inngangsparti!

 

Planteliste:
– Stemorsblomster, mengder 🙂
– Primula.
– Tusenfryd
– Julerose
– Perleblomst
– Rutelilje
– Krokus
– Påskelilje
– Tulipan
– Snøstjerne
– Mose og grener som dekor. Jupp, jeg jukser ute og jeg 😉
– Diverse busker og trær, skriver mer om de senere
– En par stauder som ikke er i blomst, (i noen tilfeller ikke engang er over bakken), mer om det også senere.

Alt her tåler naturligvis at det blir minusgrader!
Jeg minner på listen min over de tøffeste vårblomstene. Det er mange blomster som tåler frost, helt ned til ti minus!

Hagestæsj-liste:
Noen av disse produktene er fått av produsent eller butikk.
– Sofagruppe, Sundays Design. Sponset
– Blå sakkosekk, Trim Copenhagen. Sponset
– Lykter, Skeidar
– Trekasser, div hagesentere, brukmarked og engros
– Dyrehode, arvet fra forrige eiere av gamlehagen
– Fuglebur, Clas Ohlson. Sponset
– Norgesglass, arvet
– Krukker. Herfra og derfra. Alle er gamle så det har ikke noe for seg å si hvor de er kjøpt for det er helt usannsynlig at de fortsatt fører samme modellen. Men. Jeg skal snart skaffe meg flere krukker, så da blir det mer å tipse dere på!

 

Primula 🙂
Faktisk ble de kjøpt inn i februar! De har blitt utsatt for mye tortur for å se hva de kunne finne seg i… (ja, jeg har faktisk litt dårlig samvittighet). Heldigvis døde ingen da, og selv om det strøyk med endel blader så har alle fortsatt knopper. Blir artig å se hvordan de utvikler seg videre nå.

 

Pst: Følg meg gjerne på Facebook, og Instagram, og Snapchat (moseplassen) om du er aktiv der! Der dukker det ofte opp små hverdagsgleder, eller småprosjekt, og annet som ikke nødvendigvis havner på bloggen 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Balkongen in er blitt kjempefin på så kort tid. Masse potter med blomster og planter som er så frodige og lekre at det ser ut som de har stått der i flere måneder. Fine møbler og flott stæsj. Hva mer kan man ønske seg? Veldig bra jobba så langt, Anne. Gleder meg til fortsettelsen!

 2. Så morsomt å følge deg i nye omgivelser! Det blir så fint! (Blogger ikke så mye lenger men er på instagram som uteugla og theknittingowl )

  • Heihei! Bra du sier fra, jeg følger en par andre ugla-ettellerannet på instagram, men har skjønt de ikke var deg 🙂

 3. Wow .. SÅ koselig du har det! 🙂 Veldig inspirerende! Skal bruke mose jeg også. Jeg satt løker av rutelilje i høst, er veldig spent på dem. Hilsen Lisa

 4. Å, så hyggelig du har fått det. Så nydelig med alle vårplantene, og spesielt alle løkvekstene, de er mine våryndlinger, så de må jo nevnes spesielt. De små, som krokus og perleblomster gjør seg nesten bedre i krukker enn i bakken. De kommer opp i høyden, og man kan plassere dem så man har dem i sikt fra godstolen når de er på sitt aller beste. Regner du med å få tatt vare på dem til neste år, eller må balkong-hagefolk belage seg på å kjøpe nytt hver vår?

  • Ja, jeg er litt enig med deg i at de små kommer mer frem i krukkene. Jeg synes dog de er akkurat like vidunderlige i bed, men der må de være flere for å komme til sin rett 🙂

   Ja, jeg tar vare på all løken. Kommer til å prøve meg frem med litt ulike overvintringstriks, så får jeg se hva som funker best. Løk i krukker over vinter kan nemlig være litt ugreit, det blir fort for mye vinterfukt og frostspreng og slikt. Den enkleste måten å løse det på er å ha noe over krukken med løk slik at den ikke blir så våt før vinteren, enten man setter den inntill husveggen et sted det regner lite, eller man lager et lite enkelt overbygg.

 5. Så utrolig koselig du har fått det ute nå. Jeg er blitt så inspirert at jeg har begynt å pynte og plante litt ute, det ser jo så mye bedre ut. Mitt ser litt oppstilt ut så jeg øver meg på å få det til å se litt mer tilfeldig plassert ut, slik du har det. Nyyyydelig. 🙂 Ha en fin påske. 🙂 klem

 6. Fantansisk å se balkongen din. Virkelig inspirerende. Selv har jeg en sinkbalje på terrassen som jeg kunne tenke meg å plante løker i, gjerne slik at det blomstrer hele sesongen. Nå fikk jeg mange gode tips til vårdelen 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her