Julestjerna er min favoritt, la meg inspirere deg!

Reklame

For meg er det ingen blomst som gir mer julestemning enn julestjerna 😀
Julestjerna er upretensiøs og koselig, og den kan brukes på så mange ulike måter.

Så, da Opplysningskontoret for blomster og planter tok kontakt så julbet jeg ja! Jeg har nemlig til min store overraskelse oppdaget at mange tror julesterna er for «kjedelig» for meg. Og det er så feil som det kan få blitt! For julestjerner har en magisk evne til å passe inn i høyst ulike settinger, og nedenfor vil jeg inspirere deg til å se nytt på stjerna.

Både til deg selv, og som gave. For, hva er vel mer passende enn å gi en julestjerne til noen som er en stjerne i ditt liv?

Julestjerne i islykt
Snakk om å løfte hverdagen! Julestjernene blir sjokkerende vakre i is. Genial inne på festbordet, på trammen, eller på gravstedet. Disse skaper begeistring som intet annet 🙂

Du finner tips om hvordan fryse inn blomster i islykter her. Jeg anbefaler at du bruker røde eller rosa julestjerner til dette. De gir så fin farge til lyset, og hvite blomster holder seg ikke alltid like pene når de fryser.

 

Jo flere vi er sammen… 🙂
En imponerende måte å bruke blomster på er å ha mange like sammen. Her har jeg satt tre julestjerneplanter ned i en bolle, enkelt og effektfullt. Kanskje du har en stemningsfull bolle stående, eller hva med en koselig gammel kakeboks?

Og ja, julestjerner er jo ikke bare røde…!
Det har de senere årene virkelig begynt å komme et spennende utvalg av farger. Rosa og lilla skiller seg jo mye ut, men det er også mange ulike nyanser av rødt å finne, og av hvit. Jeg er ekstra svak for disse renhvite, som altså ikke har det gulskjæret som de eldre hvite hadde.

Julestjerne i vase!
En enkel måte å gi julestjernen et helt nytt utrykk på er å sette den i en vase. Jeg er glad i å plassere de en og en i små glass som her. Da gjør det ikke noe om stilkene er korte, og hver enkelt blomst kommer godt frem, og de er enkle å kombinere med  annen pynt i akkurat den stil som passer deg. (Både strie og glitter kan fungere!)

Du tar rett og slett en vanlig potteplante og klipper opp. Dersom du ønsker at de skal stå lenge bør stilkene behandles slik at de slutter å blø, det gjør du slik:
1. Klipp av en stilk
2. Fjern de nederste bladene
3. Hold stilken i 60grader varmt vann i ett lite minutt (unngå å få damp på selve blomsten).
4. Sett den så i kaldt vann, og det er det.

En annen måte å behandle de på er å holde stilken over varmen av et stearinlys (varmen, ikke flammen). Jeg har prøvd begge deler og synes det er enklere med det varme vannet.

Hvordan stelle julestjerner:
1. Julestjerner er varmekjære og alt under 15 grader er et problem. De dør ikke nødvendigvis øyeblikkelig, men de vil sture og begynne å miste blader osv. Pakk de godt inn, selv «skal rett ut i bilen med den» kan bli for kaldt!
2. Julestjerner er litt som gamle tante Agate, de tåler ikke trekk. Så derfor bør du aldri ha julestjerna nær et vindu du åpner.
3. Julestjerner hater jevn fukt og bør derfor vannes sjeldent. Hvor ofte vil avhenge av hvor varm stue og hvor liten potte, men god gjennombløyting en-to ganger pr uke er god tommelfingerregel.

 

Julestjernene er fantastiske sammen med naturmaterialer. Her med mose, neverstjerne og små røde nyper

Helnorsk funfact:
Visste du at praktisk talt alle julestjerner som selges i Norge er produsert her? Norge har en lang og stolt tradisjon som julestjerneprodusent, og våre er ekstra flotte! Absurd nok kommer dette av at vi har det så mørkt i Norge… Dette er absurd fordi julestjerner trenger lange lyse dager for å få klare farger, men fordi vi i Norge uansett MÅ ha lys i drivhusene for å i det hele tatt få dyrket noe på vinter så kan vi også gi de mange nok dagslystimer, med klare farger som resultat, mens land lengre syd som har nok dagslys for det meste annet av produksjon ikke så lett kan få til dette.

Betongpotte med et bånd som er festet med en knappenål fremfor knytt. Perfekt om du ønsker å gi hverdagskrukken et lite høytidsløft.

Hvem er stjerna i ditt liv?
12. desember er julestjernens dag, og hva er vel mer passende enn å gi en julestjerne til noen som er en stjerne for deg? Noen som gjør dagen din bedre, og som du ønsker å glede!

Min største stjerne er min mor. Jeg har sittet i hele kveld og forsøkt å sette ord på hvorfor, og kommer helt til kort. Det blir for smått, jeg greier ikke favne hele henne. Men, for å gi dere et konkret eksempel så er min mor ufattelig til å stille opp for meg, og til jul er hun litt ekstra av ei stjerne, ei skikkelig julestjerne som lager julestemning de lux med deilige julekaker, julemat og et julepyntet hus det gjør godt å besøke. Så, hva er vel mer passende enn at min julestjerne får en favn med julestjerner??? 🙂 Glad i deg mor, gleder meg over å kunne bidra til julehuset ditt!

 

Jeg har betalt av Opplysningskontoret for blomster og planter (obp) for å skrive denne bloggposten. Alle meninger og bilder er som alltid mine egne.  OBP har som mål å løfte frem norskproduserte blomster, og du finner mange gode artikler på deres nettside, og ekstra med tips på denne julestjernesiden. Husk også å følge obp-blomster på Instagram og Facebook 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her