Vårsprudling på balkongen!

Inneholder omtale av betalte samarbeider

Yey! Nå har jammen både det ene og det andre våknet til der ute!
Skikkelig gøy, her skjer ting fra dag til dag, og jeg går rundt med stort smil og heiarop. Har det voldsomt travelt for tiden så jeg har noen store stygge roteområder der ute, men rundt sittegruppen er det fotogent nok, det er jo uansett der det meste av spirer er fokusert 🙂

Begerkrokus ‘Ard Schenk’
Ranunkel, norskprodusert sågar. Ja, de tåler litt frost!

Stemor, primula, ranunkler og noen av perleblomstene er juksevår (kjøpt inn), resten har bodd ute i vinter og kommet opp (mer eller mindre) av seg selv.

Vårblomstrende iris: ‘Katharine Hodgkin’, i krukke med en bøk.

Dette er jo første vinter med hele hagen i krukker, og noe av det jeg har vært mest spent på er om jeg har rett i at løk kan stå i krukker, om man tar forhåndsregler…  Jeg har jo et samarbeide gående med nettbutikken Hageglede, og i fjor høst kjøpte jeg masse løk av de og la i krukker. Masse! Nå pipler det opp her og der, og jeg er glad for å se at det ser ut til å ha gått veldig fint. Skal skrive litt mer om forhåndsregler og resultat etterhvert 🙂

REKLAME: Keen på knoll, frø og barrotsplanter? Rabattkoden Moseplassen fortsatt 20 % rabatt hos Hageglede 🙂

Et annet samarbeide jeg har gående og som påvirker vårens gleder for meg er mitt nye og helt fantastiske minidrivhus! Det står nå rett fremfor hagedøren, slik at jeg kan se gledessprudlende blomster og forventningsfulle frø også innenfra. Jeg har ikke hatt tid til å montere inn alle hyllene enda, når jeg får det opp blir det enda bedre 🙂

REKLAME: Huset heter Juliana City Greenhouse, og du kan lese mer om det hos Tilboligen 🙂
Jeg er nå ambasadør for Tilboligen, og det betyr at det blir mye bra drivhusstoff på Moseplassen fremover. OG: Det jeg skal holde foredrag om hvordan skape gode forhold for plantene i drivhus på Tilboligens stand på Hagemessa til helgen. Lørdag kl 1545 og søndag kl 1300, håper å se dere der!

REKLAME: hehe, du kan faktisk se årets tredje store samarbeidspartner i dette bildet også… oppå verktøyskapet, min fantastiske elektriske grill fra Weber, Pulse. De blir også å treffe på hagemessa faktisk, om du ble nysgjerrig på å ha grill på en balkong!

Men det er jo ikke bare løk, grill og drivhusgleder der ute! Flere av staudene har fått skudd, over ser du stjerneskjermen. Og nedenfor ser du rabarbraen. Jeg har vært spent på hva den synes om å bo i krukke, og det synes den var helt topp 🙂 Hører med til historie at dette er en av de krukkene som fikk lokk på seg slik at jorda ikke ble så våt på høsten før den frøs, men jeg tenker at det ville gått fint uten det lokket også.

Jeg er helt i ekstase over denne, se så mye skudd! Den ble kjøpt i fjor på hagemessa og da var den ganske liten.

Og så til sist litt juksevår 🙂
Potter med perleblomster er både fått og handlet. Jeg har delt opp og plantet løkene, og så har jeg lagt mose rundt. Alt er finere med mose, uansett når på året vi er 😉

I bakgrunnen ser du noen fantastiske primulaer, primula er av mange planter som kan takle litt frost, om de er godt tilvent først. Jeg har en sånn lang fin liste over planter som tåler vinglete vårvær her.

Og til sist, en summende gjest. Ikke egentlig den mest populære av de summende, men hun er da velkommen hun også 😉

 

Hvordan er det hos deg, har noe våknet til? Eller kanskje du har jukset litt? Fortellfortell 😀 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

4 KOMMENTARER

  1. Så mye fint som er i kommingen hos deg! Endelig er det snøfritt i hagen min, og en snøklokker og spesielt en lang rad klosterklokker har endelig begynt å blomstre,et flott syn! Det er betraktelig senere enn andre år, derfor enda mere kjærkomment å se. Overvvintret en del løk av perleblomster i potter ute i en plantekasse-( pga. knærne som ikke vil ned å plante i bed lenger)- og sannelig har det gått bra, selv om spirene ikke er store enda ser det ut til at de fleste kommer opp, rene eksperimentet med denne kalde vinteren. Ha en fin dag Anne.-)

  2. Ja, nå våres det og det er som du skriver; en eksplosjon. Jeg har en blanding av natur- og hagetomt, så det er både blåveis og hvitveis der nå, sammen med snøklokker og krokus. Tulipaner, påskeliljer og perleblomst spirer, jeg kan se de vokse fra dag til dag nå. Jeg har også sett masse sommerfugler og svære humler på blomstene.
    Bak huset, inntil veggen har en potte med tulipanløk overvintret. Den fikk komme fram i solen i går, spirene var allerede lange. Jeg fryder meg så over alt som spirer og gror nå, og ser fram til en deilig hage- og verandasommer. Lykke til på Hagemessen!

  3. Denne tiden den beste på året. Å se naturen våkne til liv er et like stort mirakel hvert år!
    Igår benyttet jeg meg av rabatten på 20 % på Hageglede, så nå storseier jeg meg til alle de nye plantene i min nye hage. Takk for rabattkode

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her