Julestjerner i ny drakt!

Reklame for norske julestjerner 🙂

Jeg har en favorittjuleblomst: Julestjerne!
Den roper jul, med tradisjon og trygghet og kos 🙂
Men den er ikke kjedelig, en julestjerne kan både være tradisjonbærer og ny. Det avhenger helt av farger og former, og ikke minst hva du setter julestjerna sammen med.

Over ser du tolv ulike farger av julestjerner, som du ser er det mer å velge i enn du tror.

Under, en helt vanlig julestjerne strippet for jord så man kan se røttene. Neppe noe planten synes er gøy, men den har da holdt seg fin i fem dager så langt.

Boblen vase med julestjerne med nakne røtter
Ik, en naken julestjerne!

Vinn norske julestjerner!

Visste du at julestjerner er en blomst de norske gartneriene er virkelig dyktige på? Mange av julestjernene som selges i butikkene er produsert i Norge, både de tradisjonelle røde og de mer alternative. Om du har lyst til å vinne en favn julestjerner og titte inn i ett julestjerneproduserende gartneri så kan du delta på konkurranser på de norske gartnerenes egen Julestjerne-Facebookside 🙂

Julestjerne som avskåren!

Jeg elsker å bruke julestjernene som snitt. Altså skjære de av planten og sette de i vann. Dersom du ønsker å gjøre det så er det viktig å behandle snittflaten, og det gjør du slik:
1. Klipp av en stilk
2. Fjern de av bladene som havner under vann i vasen.
3. Hold stilken i ca 60grader varmt vann i ett lite minutt (unngå å få damp på selve blomsten).
4. Sett den så i kaldt vann
5. Nyt! Holder i opp til to uker.

På bildene har jeg valgt tre nyanser av rosa julestjerne står i telysglass, og får følge med telys som står meget brannsikkert i syltetøyglass og stetteglass. Her er det bare din fantasi som setter grenser for hva du kan bruke som vaser og lysholdere!

Jeg digger ministjerner, altså julestjerner som står i små potter. De kan lett plantes om i så mye rart, alt fra telysholdere til ymse i kjøkkenskapet. Her «gadd» jeg ikke engang plante de, jeg bare satt pottene rett i formene. Og lot de få selskap med små ledlys, slike er nå enkle å få kjøpt med batteri og er flott på spisebordet.

Flerfargede julestjerner!
Oppstammet julestjerne. Det er jo egentlig en busk dette, sånn i sin naturlige form.

Over ser du en oppstammet julestjerne med noen fnisende Haslenisser
Nedenfor ser du fjorårets juletre, som var pyntet med julestjerner i hengende vaser (reagensglass).

Denne bloggposten er betalt av Opplysningskontoret for blomster og planter, som reprensenterer de norske blomsterprodusentene. Som alltid når jeg skriver betalte innlegg så er alle meninger mine egne, og jeg omtaler kun produkt jeg selv ville kjøpt. Jeg skrev om julestjerner i fjor jul  også, der finner du gode tips om stell av julestjernene, både med jord og som snitt. 

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Elsker også julestjerner – så lenge de ikke er røde!
    For 3-4 år siden fant jeg noen som var lilla, har ikke sett de i den fargen siden, og det er synd for lilla er min favorittfarge og jeg skulle gjerne ha noen.. Siden lilla ikke er å oppdrive i år, ble det hvit-gul-grønne i 2018.

    Takk for at du postet, flott med inspirasjon! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her