Se hagen bli til skritt for skritt (bildeserie).


Vi er langt fra ferdig i hagen, men vi er da godt på vei på vestsiden 🙂

Nå er nesten alle terrassebordene lagt utover, de er ikke skrudd ned det skal vi vente med til virket har tørket litt mer. Når gulvet er skrudd så skal kanter mot bed skjæres til, det er god overlapp der nå, så plattingen skal på sikt bli mindre fremfor hagedøren (nå er det helt ubalanse mellom bed og platting, forverret av vidvinkellinsa). Det gjenstår å legge terrasse på nordsiden av huset, men der er det litt annet som må gjøres først så det må vente.

Det kommer snart opp gjerde hele veien rundt. Og så skal det inn en par store trær, planter og møbler. Dammen blir nok ikke bygget før til våren.

Her er en skrittvis bildekavalkade som viser fremgangen!
Husk, du kan som alltid klikke på et bilde så det blir stort, og bla mellom bildene med piltast.

Fra syd mot nord:

Fra nord mot syd:

Terrassegulvet er er kledd med trykkimpregnert konstruksjonsvirke (Furu 36X198 CUIMP K-virke C24) fra Bergene Holm. Vi er ekstremt fornøyd med de 20 cm brede bordene, det er rett og slett superlekkert på en så stor flate som dette.

Dersom du ble nysgjerrig på transformasjonene vi har foretatt så kan du titte innom den gamle bloggposten om planene for vestsiden. Jeg har i mellomtiden endret designet for hagen noe så jeg skal skrive en ny vestside-post, men det er fremdeles mye der som er relevant.

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

26 KOMMENTARER

 1. Randi, skifer har jo sine fordeler da, det er mindre vedlikehold feks.. 😉
  Vi slet veldig med å velge materialer for hagen, spennende valg igrunnen. Ulike typer sten, betong og tre skaper jo så ulike rom.

  Vilmantas, takk 🙂

  Strandhuset, det var veldig kjekt og effektivt med sag altså 😉

  Anne, takker 🙂

 2. Det blir fantastisk! Dammen gleder jeg meg stort til å følge med på, tenk alt det ekstra dyrelivet du får! Jeg håper også å få et element av vann inn i hagen med tiden.

 3. Randi, skifer har jo sine fordeler da, det er mindre vedlikehold feks.. 😉
  Vi slet veldig med å velge materialer for hagen, spennende valg igrunnen. Ulike typer sten, betong og tre skaper jo så ulike rom.

  Vilmantas, takk 🙂

  Strandhuset, det var veldig kjekt og effektivt med sag altså 😉

  Anne, takker 🙂

 4. Ugleloftet, ja det blir stas med dam 🙂 Vi hadde tenkt å få tid til det i år, men jeg ser at det er helt utopisk. Bedre å få fullført mest mulig av de andre prosjektene som allerede er påbegynt.

  Takker Tullik, Lisa, Sigrid, Assa og Ingvild 🙂

 5. Hei Anne.
  Det blir superlekkert! Har aldri sett terrasser med så brede bord før, men har alltid syntes det virket så solid når jeg har sett det på brygger, så kan bare forestille meg hvor flott det bli på terrassen deres! Kommer dere til å la trevirket gråne etter hvert, eller vil dere behandle det på en eller annen måte? Jeg har bygget et par uteplattinger med impregnert virke og har stor sans for at det blir grått etter en stund. Neste sommer må jeg ha bestemt meg om hva jeg bør gjøre mht. behandling og er veldig på let etter andres tanker om dette 🙂

  Det var forresten skikkelig flott å lage organiske former på terrassen der hvor bed og dam skal være. Det får jo elementene til å flyte over i hverandre og skape en lekker hage! 😀
  Ha en fin dag.
  Stein

 6. Takk Tua 🙂

  Stein, som du sier så gjøres jo dette på brygger, jeg tror bla at Aker Brygge har lagt K-virke i denne dimensjonen. Jeg hadde igrunnen ikke tenkt på at det fantes muligheter for å legge så bredt virke før jeg en dag satt og så ut på bjelkelaget og tenkte «hmmmm»… Det var først i ettertid at jeg oppdaget at jeg jo slettes ikke var den første som tenkte det.

  Vi skal beise overflaten, lys grå, slik at den blir nær det gulvene blir når de gråner. Trolig litt lysere enn naturlig farge. Dette fordi vi har fått klar tilbakemelding fra alle steder at det gir en bedre overflate, mindre oppflisning osv. Virket skal helst ligge ute en måned og tørke først, før maling, men det bør absolutt beises før vinteren, så nå blir det spennende hvordan høst vi får, for det må være opphold når det beises..
  Jeg kunne godt tenke meg å male det i en blond trefarge, det er lekkert både mot de brun-sorte vegg og gjerde, og mot bed, men jeg tror det får bli grått, som nok blir penest på sikt både under daglig bruk, og når beisen slites.

 7. Det ser utrolik stilig ut uten at det blir for pompøst. Jeg er veldig enig med Stein når det gjelder de organiske formene. Det kommer til å bli kjempelekkert!

 8. Maritfri, høres godt ut at du ikke synes det blir pompøst, det blir nok litt i overkant «ordentlig» når gjerdet kommer opp, men det går seg vel til i løpet av et år når vi får opp vegetasjon og diverse møblering.

  Anna-Maria, takk!

 9. Så flinke dere er, dette blir kjempefint! Liker så godt at platting og bed liksom glir i hverandre. Ser så naturlig ut.

  Jeg mener å ha lest her inne om rekkverket du har valgt men kan ikke finne det igjen. Vi har malt om huset og skal skifte rekkverket på terassen og skulle gjerne hatt noen eksempler å se på før vi bestemmer oss. Huset er et typisk 80-tallhus med sokkeletasje, har tenkt på et rekkverk med liggende bord/lekter etc som slipper lyset litt igjennom. Har du tips? Stemmer det at du har vist noe slikt her på bloggen?

  Hilsen Gry K

 10. Hei Gry 🙂
  Så hyggleig at du liker det vi gjør.

  Det stemmer at jeg har vist frem rekkverksplanene: http://moseplassen.com/2012/06/nytt-gjerde-under-planlegging/

  Vi har satt opp fire meter som test, det ser du i bakgrunnen på enkelte av bildene, feks det siste bildet i serien (klikk så du får det stort). Gjerdet er nå ferdig malt, og vi håper å få tid til å montere nå i løpet av noen uker, iallefall begynne på det.

  Se også bilde her: http://moseplassen.com/2012/07/endelig-er-vi-i-gang-med-a-plante/

 11. Hei Gry 🙂
  Så hyggleig at du liker det vi gjør.

  Det stemmer at jeg har vist frem rekkverksplanene: http://moseplassen.com/2012/06

  Vi har satt opp fire meter som test, det ser du i bakgrunnen på enkelte av bildene, feks det siste bildet i serien (klikk så du får det stort). Gjerdet er nå ferdig malt, og vi håper å få tid til å montere nå i løpet av noen uker, iallefall begynne på det.

  Se også bilde her: http://moseplassen.com/2012/07

 12. Hei Gry 🙂
  Så hyggleig at du liker det vi gjør.

  Det stemmer at jeg har vist frem rekkverksplanene: http://moseplassen.no/2012/06/

  Vi har satt opp fire meter som test, det ser du i bakgrunnen på enkelte av bildene, feks det siste bildet i serien (klikk så du får det stort). Gjerdet er nå ferdig malt, og vi håper å få tid til å montere nå i løpet av noen uker, iallefall begynne på det.

  Se også bilde her: http://moseplassen.no/2012/07/

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her