Høstbed i vakre farger – sammenplantning

Aiai så flott det er i Havlyst på Ramme gård!

En supervakker park med mange ulike rom, frodig beplantning, spennende design og mye vakkert å se på av strukturer, kunst og vannelement.

Mannen og jeg var der i dag for første gang, og vi kommer garantert tilbake ja 🙂 Veldig inspirerende å besøke, og jeg tok bilder i det jeg synes var det flotteste bedet for å inspirere dere videre. Midt i hagen ligger en lang akse med symetriske staudebed. Bedet heter Fire and Ice og er designet av den kjente britiske hagedesigneren Rosemary Verey. Fargen varierer nedover, og midt på var det rett og slett gørrlekkert nå, der var det varme vakre høstfarger som virkelig viste seg fra sin beste side i det deilige været.

havlyst-hoest-3

havlyst-hoest-4

Bildene viser: Høstfloks (H5-H7), solbrud (H6), hestemynte (H5), blomkarse, montbretia (H2?), ringblomst og georgine. (H*) sier noe om herdigheten til staudene, og som dere ser kan flere av disse staudene passe i store deler av landet. Ringblomst og blomkarse er ettårige og enkle å så. Georginer kan kjøpes i knoll eller sås, må overvintres inne.





havlyst-hoest-2

havlyst-hoest

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

8 KOMMENTARER

  1. Nydelig! Fikk desverre ikke tid til å gå i hagen i dag, men storkoste meg på planteutsalget. Hyggelig å treffe deg og mannen, håper det gikk greit å få med seg fangsten til bilen. 😉

  2. Kjempefint å treffe deg også Lin 🙂
    Og Ugleloftet, for første gang, supert at du kom bort og fant meg 😀

    Marit, jeg gleder meg til å se det igjen til våren 🙂

  3. Blomsteralleen heter Fire and Ice og er designet av Rosemary Verey. Jeg har ennå ikke klart å treffe et besøk der den har vært på topp hele veie., dette ville jo vært typisk om den slo til akkurat den gangen jeg ikke dro… Flotte bilder!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her