Ikke bare lysene som får leke med is, nå også ballong-isvase!

Jeg er stadig på jakt etter nye blomster som kan være godt egnet for å fryse inn i islykter, og når jeg kom over disse blå staticene så fikk jeg en ide. I stedet for å putte blomstene nedi vannet med hodet først og lage en dekorert islykt i bøtte eller form, hva med å sette de i den ferdige lykten med hodet opp? Så da ble en av ballong-islyktene gjort om til en vase, og vips, et nytt konsept er født 🙂 Stilig, eller hva?

Sett vasen og noen lykter sammen på et bord eller en kasse, som du setter på balkongen eller ved inngangsdøra, – stemning!  Du kan faktisk ha den inne på stuebordet også, les tips her for hvordan lage vannmagasin for å samle opp smeltevannet. Og har du et gravsted så er både islykter og isvaser koselige å bruke der.

Slik er vasen laget:
Vasen og lyktene er altså laget med ballonger, du finner instruksjonsvideoen for å lage ballongislykter her. Det fine mønsteret inni vasen er dannet fordi den først hadde et lys i seg som gradvis smeltet ned innsiden av lykten. Dersom du fryser litt tykke islykter og lar de brenne i sterk kulde så kan det bli slik.

Hvilken blomster er egnet: 
Jeg har brukt statice blomster, de er tørre og selges på blomsterbutikken og finnes i ulike farger. Spør på din lokale butikk om de har, eller om de har andre tørre blomster som er egnet. Du kan også bruke ymse vintergrønt som einer furu og tyttebærlyng eller buskbom. Eller kunstige blomster, ja, det er lov det også 😉

isvase-blomster

Oppdatert: Posten har blitt litt omskrevet fra sin opprinnelige form. Jeg har byttet ut noen av lenkene med nyere, og så husket jeg ikke navnet på blomsten og etterlyste det og fikk svar fra Dag og Else-Marit. Takk til de for det 🙂

OBS: Jeg har akkurat nå på gang en islyktkonkurranse. Les om den her og bli med! 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

10 KOMMENTARER

 1. WOW Anne, du er ein tusenkunstnar!
  Dette er berre SÅ nydeleg!

  Det er ei udelt glede å kome inn på Moseplassen og hente inspirasjon 🙂

 2. Kjempefint.
  I forrige kuldeperiode hadde jeg med meg islykt med blomster på kirkegården.
  Flott alternativ til blomster på tradisjonelt vis. Dessuten får en ikke satt vasen nedi frossen jord.
  Tulipaner egner seg forresten godt når det er kaldt. De trenger ikke stå i vann heller 😉

 3. Kjempefint.
  I forrige kuldeperiode hadde jeg med meg islykt med blomster på kirkegården.
  Flott alternativ til blomster på tradisjonelt vis. Dessuten får en ikke satt vasen nedi frossen jord.
  Tulipaner egner seg forresten godt når det er kaldt. De trenger ikke stå i vann heller 😉

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her