Fine oktober-krukkene!

Vi har hatt en fantastisk høst her i Oslo så langt. Lite vind, lite regn, lite frost. Faktisk har ikke jeg hatt frostnatt her hos meg enda, og det gjør jo sitt til at høstkrukkene rett og slett ser fantastiske ut!

Og det kommer helt av seg selv. Eneste jeg gjør med krukkene mine nå er å vanne de en gang i uken, og plukke vekk noen få vissne blomster. Fryktelig lettvint!

Og du, ser du den store fine rosa sløyfa i første bildet? Den er laget i hønsenetting, og den synes jeg du skal lage, eller noen av de mindre. Jeg viser hvordan her.

sedum

Sedum og hebe

Alle plantene har igrunnen oppført seg pent. Pyntekålen ser ut til å bli fort ferdig, bla fordi den tydeligvis tåler dårlig å tørke og det var ikke så smart når jeg har de i bittesmåkrukker, så den tror jeg ikke lever helt til november. En av hortensiaplantene (den lyseste rosa) har begynt å misstrives, men jeg bare klipper vekk de blomstene som blir brune så er resten ok. Og noen av de ulike sedumene er avblomstret, men fortsatt fin så det er helt ok. Pasjonsblomsten er helt overstrødd med knopper, men kun en og annen blomst så jeg tipper det er litt for kaldt for den. Men den har fine knopper og mørkt pent bladverk så det er også helt ok. Alså, det er oktober, en skal ikke være for storforlangende heller 😉

hostkrukker-oktober-2

Spesielt positivt overrasket over alpefiolene (se over) som har stått i blomst siden slutten av august. Flotte! Ikke overveldende mye blomstring, men alltid litt, og veldig pent bladverk, så dette skal gjentas. Alpefiolen skal tåle litt frost, så den og lyngen og sedumen og pyntegresset bør kunne holde stand riktig lenge fremover. Høsten er jo ofte vinglete så det er gull med blomster som kan vare forbi de første lette frostperiodene.

krukker-oktober-terrassen-2

Alpefiol, sedum (nesten avblomstret men ser like fin ut lell), hortensia, lyng, gress og en avblomstret salvie.

Krukkene på terrassen har en miks av planter som har stått i krukken siden i våres, og noen som er endret gjennom sommeren. Siste oppdatering ble gjort for en måned siden. De fleste av disse krukkene tømmes før frosten slår inn og noen planter skal da inn, mens andre skal plantes i bakken, og noen få er ettårige som kastes. Men er jeg heldig så får jeg ikke skikkelig frost før i november, så jeg har fortsatt mye å glede meg over 🙂

hostkrukker-oktober

Kjempefine kjempeverbena! 

krukker-oktober-terrassen

 

Titt også innom denne eldre bloggposten om krukkene på terrassen. Der står litt mer om plantene og du får litt andre vinkler. 

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Kjempekoselig som alltid hos deg. Alpefioler er lurt. I England så jeg dem overalt en høst, selv etter litt frost var de like vakre.Boken din er nå bestilt og det gikk lett som en plett!!!! Gleder meg til å se alt sammen! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her