Hvordan binde kransene jeg viser/viste på TV

Hei 🙂 I dagens sending på God morgen Norge viste jeg frem hvordan binde en krans med lyng (Ca kl halv ni og reprise noe etter ti). Du kan bruke lyng fra skogen (både røsslyng, blåbærlyng og tyttebærlyng), eller lyng fra butikk. Kjøper du i butikk så anbefaler at du kjøper den «nye» typen lyng som ofte selges som Calluna eller ‘Garden Girl’, de holder på blomstene mye lengre før de begynner å drysse enn hva Erica gjør og står rett og slett finere både i krukker og i kranser.

Skrittvis forklaring:
Om du vil binde slike kranser som du ser på tv, og som vist i fra leserene nedenfor, så følger du en av disse to veiledningene:
–  For en tett krans (hjerte eller rund) så følger du denne hvor jeg binder slankt hjerte med lyng
– For en rufsete krans (hjerte eller rund) så følger du denne hvor jeg binder en rund hårete krans med blåbærlyng.

krans-med-lyng
Hårete krans med erica-lyng, en halv potte. Ganske liten, ble bundet mens jeg satt og ventet på at det skulle bli min tur i studio 😀

krans-med-lyng-3
Stramt bundet hjerte med calluna-lyng. 3/4 potte lyng. Denne er også bundet på TV2, delvis i greenroom, delvis underveis i sending.

krans-med-lyng-2
Hårete krans med calluna-lyng, to potter/planter lyng. Bundet i natt, jeg måtte laste ned lommelyktfunksjon på telefonen for å få høstet lyngen. hehe. 

LESERENES FLOTTE KRANSER:
Både God morgen Norge og jeg digger å vise frem hva andre lager rundt om i landet. Det å kunne vise variasjon er gull! Nå ble det jo veldig kort varsel denne gangen, men bare på en par timer i går kveld raste det inn en masse bilder som jeg kan få vise i sendingen i dag for å vise bredden av hva du kan gjøre med lyngen. Tusen takk til alle som har latt meg få låne!

Her er noen leserbilder, kanskje fyller jeg på med flere litt senere 🙂

Krans-1
Av Grete Puntervoll Berge

Krans-2
Av @homemadebyme_laila (instagram)

Krans-3
Av Kari Sandvik

Krans-4
Av @heidinylundlarsen (instagram)

Krans-5
Av @sisselmathisen (instagram) Røsslyng og blåbærlyng i miks.

Krans-6
Mitt eget. Laget med superlite blåbærlyng noe som jo gir et eget utrykk

Krans-7
Av Hege Maurseth. Også med blåbærlyng, men noe mer kan man si.

 

Del gjerne posten om du likte den! Og følg meg på FacebookInstagram og Snapchat (Moseplassen) 🙂 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Jeg slo tilfeldigvis på «God morgen, Norge» i dag, og da fikk jeg med meg kransebindingen din. Det var flott! Fikk virkelig lyst til å binde, både etter å ha sett de du demonstrerte og bildene av ferdige kranser. Så mye lekkert! Dessuten var jo både du og Vår Staude veldig søte og blide, så en måtte jo bare bli i godt humør av å se på.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her