Støtteinformasjon for sendingen på TV2

Heihei. Kom du hit fordi du så meg lage islykter på God Morgen Norge?
Nedenfor finner du lenker videre til bloggposter hvor jeg forklarer grundig hvordan jeg leker med vann og frost.

Er du ny her på Moseplassen og lysten på enda mer islyktinspirasjon og annen hagemoro? Følg meg gjerne på Facebook, på Instagram og på Snapchat (moseplassen).

Hvordan lage islykter med ballong
Hvordan lage islykter med en bøtte
Hvordan lage islykter med en islyktform (både kjøpt og hjemmelaget form)
Hvordan ha islyktene inn
Det var i tillegg en par ting jeg viste på skjermen som jeg ikke har vist her på blogg: Hvordan lage dekorerte isplater, og hvordan lage og feste isskulpturer. Begge er inspirert av lesere, og det kommer bloggposter som forklarer hvordan lage etterhvert!

vaar-staude-anne

Vår Staude og jeg etter sending. TV2 legger ut hele God morgen Norge på deres nett-tv-tjeneste Sumo. Det krever abonement. Jeg skal høre om jeg kan få et utdrag så dere kan få se innslaget. Men i mens kan du klikke deg inn på instagram  og se en liten snutt jeg filmet rett før sending, der ser du iallfall hva jeg hadde med.

Noen produkttips:
– Jeg får ofte spørsmål om store ballonger. Nille en som heter noe med Gigant som er god og rimelig.
– Jeg bruker både kubbelys, gravlys og stakelys. Jeg bruker helst ikke telys, da må de isåfall enten stå i en kopp, eller ha ikke-mettallbunn fordi den blir varm og fordi den blokkerer lyset.
– Jeg hadde med noen av mine led-batterilys, les om de her (annonsør) og en batteri-led-lyslenke fra Sirius. Batterilys er smart, spesielt om det er brannfare hos deg!
– Jeg hadde med islyktformer. Islyktformer kan du blant annet kjøpe hos Multitrend (annonsør)
– Duken er fin men ikkefancy metervare fra Stoff og stil. Syntetisk med vilje, mye hyggeligere på ikke-skrukk.
– Trekassene er gamle eplekasser. Det er en vare som enkelte blomsterbutikker og hagesentra har, spør de.
– Kåpa har flere spurt om, det synes jeg er hyggelig. Det er modellen Helle fra Tyrihans, men den er tre år gammel så jeg aner ikke om de fører fargen lengre.

Takk til alle lesere som har lånt meg bilder! Jeg skal kreditere dere her etterhvert, må bare få sett hvilken tv endte med å vise 🙂

Noe du lurer på? 
Spør i kommentarfeltet!

 

elg-i-trapp-islykt

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

13 KOMMENTARER

 1. Hvordan lage is av Pepperkake former for eksempel.? hva gjør man for at ikke vannet ikke skal sive ut.
  Mvh Cathrine

 2. Hei Cathrine og Berit
  Pepperkakeformene skal jeg ta i en bloggpost, det er litt å forklare. Det er mye enklere om folk har former med bunn, feks kakeformer eller former til ungenes sandkasse.

  Men jeg ak veldig raskt forklare uten bilder, om noen forstår: Jeg legger jeg pepperkakeformene i en langpanne med flat bunn, heller på vann til rett under formens overkant, lar stå ute til det er helt gjennomfryst, tar inn hele langpannen og lar det stå til isen er temperert (dvs at den står inne i et kvarter-halvtime). Så knuser jeg flaket litt for å få det mindre, og legger bitene mot bunnen på stålkummen min (som først varmes med varmtvann). Da smelter isen nok til at du kan brekke vekk det på utsiden og vips en perfekt figur.

 3. Hei 🙂 Min mamma og jeg lurte på hvor du har kjøpt den fantastiske flotte lilla jakka du hadde på deg og hvilke merke det er?

  -Sabine-

  • Hei Sabine. Kåpen (lang jakke/kort kåpe) er fra Tyrihans, ligger en lenke til nettsiden deres oppe i bloggposten, der har de forhandlerinformasjon. Jeg kjøpte min hos Husfliden på Glassmagasinet, men ettersom det er tre år siden så er det jo komplett bingo om de fortsatt har den inne/om den fortsatt lages i den fargen.

  • Jeg veit ikke, men spør enten vår direkte på hennes instagramkonto @varstaude, eller på God Morgen Norges facebookside

  • Det kommer mest an på hvor kaldt det er. Og litt på om du lar de stå i sol eller skygge. Og naturligvis om du brenner i de frem til da, eller bare lar de stå klare.

   Så, la meg gi en par eksemper, alle forutsetter at du ikke brenner så mye i de før festen (du kan bruke batterilys/lyslenker naturligvis). For med levende lys så vil det pga varmen skje ting, fine ting ofte, men da er det umulig for meg å synse/love hvor lenge de holder.

   Har du konstant minusgrader så kan du la alle lykter stå ute, og de vil holde seg like fine.

   Når sola får litt mer fart i seg så kan den begynne å smelte lyktene, selv når det er kaldt, så i mars bør lykter oppbevares i skyggen om en vil de skal vare.

   Dersom du dekorer lyktene med blomster så kan solen av og til missfarge blomstene selv nå i januar, så for å være sikker ville jeg satt blomsterlyktene i skyggen.

 4. Hei Anne! Jeg fikk ikke sett deg på GodmorgenNorge, siden jeg var på jobb, synd da! Islyktene dine er skikkelig lekre! Jeg prøvde for et par uker siden, med juleserviett i, men dagen etter var det plussgrader igjen, så bare den våte triste servietten lå igjen……..Sånn er det her på vestlandet :0) Vi får se om det dukker opp noen kalde blå igjen snart!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her