Gjør balkongen og terrassen klar for vår!

Ett av produktene er sponset

eplekasser sekkestol vårblomster krukker

Har våren kommet til balkongen eller terrassen din?
Isåfall får du i dag noen tips av meg for å lage istand litt fint med utemøbler og en par blomster. Så blir det enda mer å nyyyyte der ute 🙂

En av mine kampsaker er å få frem at mange blomster kan tåle å stå ute en vinternatt så lenge de også får en vårdag. Mange blomster tåler fem minusgrader, om de bare er herdet først!
Lær hvordan herde blomster
– Se liste over 23 herlige frosttålende vårblomster du kan kjøpe og ha i krukker!

krukker-terrassen-mars-2

Hvordan lage en koselig sitteplass:
– Både du og plantene liker at det er lunt, kald vårvind er ubehagelig for alle. Så lag sitteplassen inntil en vegg, gjerne i en krok.
– Velg deg en fargepalett! Det er enklere å få det stilig om fargene er gjennomtenkt. Så tenk både på at blomstene skal være fine sammen, og at de skal være fine sammen med møbler og husvegg og krukker.
– Kombiner gjerne både små og større krukker, og plasser krukkene i grupper, ikke bare en-og-en.
– Sett noen krukkene opp på krakker eller kasser eller hyller eller bordet. Å få plantene litt opp gjør at du ser de bedre, og de blomstene du har gjør mer ut av seg.

krukker-terrassen-mars

– Om du gjerne vil ha mye effekt uten å bruke så mye penger så er det lurt å tenke smart før du handler. Stemor kan du ofte få ganske billig, så kjøp mest stemor, og krydre litt innimellom med de litt dyrere blomstene.
– De små krukkene er søte, men fordi de tørker ut veldig raskt så bruker jeg kun så små krukker på vår og høst, på sommeren pakker jeg de vekk.
– Det danner seg lett grønske på vegger og gulv på en balkong eller terrasse over vinteren. Dette kan du skure vekk med grønnsåpe (eller sterkere middel), når det passer deg. Vi venter av komforhensyn noen uker til med skuringen slik at all snøen er vekke og det er varmere ute. Vær forsiktig med å bruke høytrykkspyler på slike vaskejobber, den kan gjøre stor skade både på treverk og svake fuger.

sitteplass-terrassen-mars

Bildene viser: Blomstene:
– Rosa og hvit stemor
– Rosa vårlyng
– Blå perleblomst
– Krokus
– Snøklokker
Krokusen og snøklokkene har jeg hentet i bed i hagen, mens stemor, vårlyng og perleblomst er kjøpt.
Husk, du finner tips på flere frosttålende vårblomster her.
Og pst: Nå er det faktisk frokosttid for pollinatorene! Perleblomster, krokus og vårlyng er veldig populære for humler og sommerfugler, men jeg ser at de også er innom stemoren. Snøklokkene tror jeg mest egna for de små villbiene.

sitteplass-terrassen-mars-2

Bildene viser: Produkt
– Små krukker: stort sett Bergs potter
– Store krukker: Flere ulike steder, gamle.
– Sekkestolen Felix fra Trimm Copenhagen (sponset)
– Eplekasser. Jeg får alltid spørsmål om hvor disse kan kjøpes. Du finner slike gamle trekasser på velasorterte hagesentra og store blomsterbutikker.
– Metallfugl. Lånt av venn som har tatt den med i koffert fra England… Dessverre ikke å få i Norge.
– Glassklokke. Akkurat denne er fra Nelson Garden og jeg har kjøpt den av Garden Living. Mest for dekor.

sitteplass-terrassen-mars-4

Pst, tidligere i uken skrev jeg om tidlig våronn i hagen, så har snart smeltet fra bedene dine så finner du gode tips der!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Så vakkert! Så snart jeg er ferdig med frokosten, skal jeg ta med meg inspirasjonen og dra av gårde til hagesenteret og forberede med til årets første plantning. Jeg har ikke hage, men huset ligger i en liten brosteinsbelagt gate blant de syv fjell, og det er rikelig med plass utenfor til å sette ut litt krukker. En liten balkong har vi også, men den får vente til det blir varmere sitte-ute-vær. I dag tror jeg at jeg går for vårlyng, stemor, kanskje noe perleblomst og en ranunkel eller to…

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her