Blomster til konfirmasjon – blått

blomsterbukett-blaa

 

Blomster gjør mye for stemningen rundt bordet. De gir liv, farge, og for de hagegale av oss noe å prate om 🙂

Det trenger ikke være så vanskelig å lage koselige bordekorasjoner, her har jeg satt sammen mange små buketter. Legg merke til at jeg har brukt mye bladverk fra helt andre planter enn de som jeg bruker blomstene til.  Legg også merke til at de ulike bukettene ikke er like, det er en fin måte å omgå at man ikke har enorme mengder av hver blomst og at ikke alle blomster er fine sammen.

Bordene er for konfirmasjonen til en venn av en venn, og alt er plukket i hagen til min venn. Om du ikke har nok i egen hage så kan du jo mikse inn med litt fra blomsterbutikken, et fint tips er faktisk å kjøpe en potte med feks perleblomster, klippe av blomstene og så kan du plante løken i hagen og bruke blomstene inne.

blomsterbukett-blaa-4

Blomster:
– Forglemmegeisøster, Brunnera macrophylla. ‘Jack Frost’ med flere, Les om den her
– Vårkjærminne, Omphalodes verna. Les om den her.
– Vårkjærminne, Omphalodes cappadocica ‘Starry Eyes’
– Perleblomster, Muscari. Fire ulike
– Ruteliljer, Fritillaria meleagris. Les om den her.
– Hagenøkleblom, Primula elatior
– Bisplelue, Epimedium × rubrum. Les litt om nær slektning her

Bladverk:
Veldig mye ulikt, men det jeg husker: Akeleie, flere ulike storknebb, lupin, blodtopp, stjerneskjerm, peon. mf. Legg merke til at jeg har brukt både veldig lyst bladverk, og blader med rødt i, det skaper god dybde i buketten.

blomsterbukett-blaa-6

blomsterbukett-blaa-2

blomsterbukett-blaa-5

blomsterbukett-blaa-7

blomsterbukett-blaa-3

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her