Sank naturmaterialer: Blåbærlyng og tyttebærlyng!

Skogen er full av herlige små skatter som kan bli til koselige dekorasjoner. Men først må de sankes inn! Det kommer tips til hva du skal sanke i ukene fremover, og jeg starter ballet med å mase litt om den fantastiske blåbærlyngen og tyttebærlyngen 🙂

Tyttebærlyng er det nok mange som nikker på hodet når jeg nevner, den har jo sine vintergrønne blader og er lett å se at kan være fin i for eksempel kranser. Blåbærlyngen derimot er jo naken nå, og det er mange som blir forundret over at den har dekorverdi. Men det har den! (såpass at den er i vanlig bruk av blomsterdekoratører).

Så. Ut i skogen, med en saks, og sank inn! Velg lyng som er grønn og frisk, og få med så mye stilk du kan, så skal jeg nok sørge for å gi deg noen gode ideer fremover til hva du kan bruke dette til 🙂 La den sankede lyngen ligge ute frem til bruk. Helst i godt drenerte kasser, eventuelt i poser du ikke knyter tett.

NB: Du skal egentlig spørre grunneier før du forsyner deg av slikt, og det synes jeg du skal gjøre. Om du ikke gjør det, så vær i alle fall forsiktig. Bruk saks, og ikke sank nær hytter eller turveier, og hold deg langt unna plantefelt (babyskog).

Litt inspirasjon:

DIY krans med blåbærlyng

Blåbærlyng i krans, skrittvis forklart her.

 

islykt-tyttebaerlyng-2

Tyttebærlyng i islykt, laget med to bøtter. Forklart her

 

tyttebaerlyng-advent

Tyttebærlyng i adventkrans, nærbilde og andre måter å dekorere samme stake på her. 

 

(og pst, tusen tusen takk for all fantastisk tilbakemelding på gårsdagens bloggpost! Jeg er litt satt ut av den overveldende responsen! Skal si noe mer om dette, men har ikke helt ordene, og vil gjerne ikke mase for mye om sånne personlige ting heller, så det må vente litt. Men TAKK!)

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her