Julepip!

Dompapen er jo kjent for å være den store julefuglen, men jeg synes nå i grunnen flaggspetten fungerer like bra med sine flotte røde fjær. Eller hva?

Jeg tror faktisk flaggspetten er vanligere gjest rundt i julehagene enn hva dompapen er. Dompappen vinner i fugletellingen. men det tror jeg er fordi flere kjenner igjen dompap enn flaggspett.

flaggspett-vinter-2

Men nå veit da iallefall du hva denne flotte damen heter! Flaggspetten er en liten hakkespett. Den er ganske altetende, men foretrekker absolutt meiseboller. Det som er litt morsomt med flaggspetten er at man enkelt kan skille kjønn og aldre. Menn har nemlig rød nakke, barn har rød panne, og damene har ikke røde tegninger på hodet. Men alle har julerød mage 🙂

Pst:
* Her finner du oppskrift for meiseboller. Kvalitetssikret hverdagskost!
* Her finne du oversikt over vinterhagens vanligste gjester, hyggelig å vite hva de heter 🙂
flaggspett-jul

Fuglefryd-banner2

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei! Flaggspetten er flott! Har hatt den på besøk vi også.

    Husker en liten episode fra sjuende klasse. Vi hadde undervisning om fugler. Læreren vår spurte om vi kjente til noen fugler i skogen og Dag, klassens lyse hode, kunne ramse opp en hel mengde fuglenavn. Plutselig fikk han et lurt glimt i øyet. «I tillegg har vi hakkespettfamilien,» sa han, «med flaggspett, grønnspett og Lisbeth!» Alle lo hjertelig og Lisbeth rødmet….

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her