På tide å lage islykter!

Yes! Endelig kommer det jeg har ventet på så lenge, skikkelig frost!
Nå er det meldt aldeles perfekt islyktvær i store deler av landet, jeg håper DU blir med på å lage noe flott med minusgradene 🙂

Islykter er en slæger her på bloggen hver vinter, og jeg har skrevet mye om de med mange ulike metoder. Favoritten til dere lesere er ballonger. De blir så fine, og du vil ikke tro hvor enkle de er å lage! Du kan bruke alle typer ballonger, men noen er bedre enn andre, og det er best å velge seg store ballonger. Så jeg har i år prøvd meg gjennom ballongene hos Clas Ohlson, Europris, Nille, TGR og Søstrene Grene, og av disse er absolutt de som kalles «8 store ballonger» hos Nille å foretrekke, med Clas Ohlsons på en 2. plass.
Se her for å lære NØYAKTIG hvordan få de fineste ballongislyktene 🙂

Men du trenger da ikke ballonger! Du kommer langt med helt vanlige bøtter og høye boller. Bare pass på at det du velger har en fasong hvor du får isen ut igjen etterpå, så den må med andre ord være ved rette eller utoverskrånende vegger. Og ikke bruk noe dyrt, isen kan sprenge ut veggene.
Her har jeg skrevet mer om å bruke bøtter for å lage islykter 🙂

Vil du gjøre noe ekstra fancy så kan du gå for dekorerte islykter. Det enkleste da er å enten kjøpe en islyktform, eller lage en form selv ved hjelp av to boller/bøtter.
* Her viser jeg hvordan lage islyktformen selv
* Her viser jeg hvordan jeg bruker kjøpte islyktformer

Ja, også har jeg en siste artig liten sak: Du kan lage islykter ved å fryse vann på stoff! Denne kjenner dere kanskje igjen fra Slottsplassen for to år siden? Jeg viser deg hvordan her!

PS:
Jeg har elendig form for tiden etter at jeg overdreiv intensiteten på en behandling. Det er sånn som skjer, og jeg blir snart bedre igjen, men det fordrer at jeg tar det med ro en stund. Jeg vil så gjerne inspirere dere til å bruke kulden, så da prioriterer jeg det, men jeg kan dessverre ikke gå så inn i dialoger som jeg gjerne skulle ha gjort. MEN. Er det noe du lurer på om islykter så bruk kommentarfeltene, så skal jeg prøve å svare. Og så håper jeg at dere svarer hverandre!

OG! Jeg håper virkelig at dere vil være med på å dele bilder av det dere skaper! Det ER SÅ INSPIRERENDE Å SE! Både for meg, og for alle de mange andre som følger med 🙂 Veldig hyggelig om du vil legge inn bilder i facebooktråden. Det er også superhyggelig med alle dere som lenker eller referer til Moseplassen når dere legger ut bilder på deres egne facebook og instagram-kontoer, takk for det!

SaveSave

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Hei 🙂 Hvordan lager du disse store lyktene ,ser ut som di er støpt av gulvfiller ?
    Di tre store hvite bakerst på øverste bildet ,med gult lys inni 🙂
    Såååå Stilige 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her