Dekorasjonstips for Allehelgens markering

Skal du en tur på kirkegården denne helgen for å markere allehelgensdag?
Hva med å ta med deg en islykt, eller en hjemmelaget liten hjertekrans? Nedenfor har jeg samlet et knippe dekorasjoner, klikk på lenkene under så får du skrittvise tips 🙂

For «yngre» lesere: Allehelgensdag/aften er den norske utgaven av Halloween. De har samme utgangspunkt (hallowen er kort for «all hallows eve» = alle helliges aften), og over årene har de fått to ulike kulturelle utrykk, og innhold.

I utgangspunktet var allehelgensdag en festdag for alle helgner viss navn ikke er kjent. I dag er det en stille dag for å minnes de døde og den faller hvert år på første søndagen i november. Mange tar en tur på kirkegården denne dagen, setter ut lys og tar seg noen minutter til å tenke på de som har gått fra oss. Andre tenner sine lys hjemme.

Det gjør godt med litt stille ettertanke av og til.

mosehjerte-rustikk

Mosehjerte laged på en base av hønsenetting. 

 

islykt-inne

Islykter kan lages på mange ulike måter. Denne, og den aller øverst, er laget med ballonger! Det er virkelig enkelt, jeg forklarer med video her. 

 

krans-med-lyng-3

Hjertekrans bundet med lyng, denne kan du gjøre så liten eller stor du selv ønsker, se hvordan binde den her.

 

islykter-blomster-form

Islykt laget med islyktform og noen blomster, forklart med video her. Dersom du ikke har form så kan du oppnå det samme med to bøtter, se hvordan du gjør det her.

 

Likte du denne posten? Da er det veldig hyggelig om du vil dele den videre med venner. Jeg synes vår egen Allehelgensdag fortjener litt oppmerksomhet den også 🙂

På lørdag skal jeg ut til Fet kirke og dekorere den sammen med min mor. Er du på Snapchat så kan du følge med på det der, brukernavn Moseplassen

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Flott å slå et slag for allehelgensdagen – vi har jo så mange flotte norske tradisjoner det er verdt å ta vare på(! (selv om barn og ungdommer her i huset feirer den mere amerikanske halloween for fullt, og det er jo også morsomt-)) Gammelt og nytt side om side, det er fint!

    Hilsen Annette

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her