Små og store drivhus til pallekarmer

Minidrivhus for pallekarm i tre og plast fra Plantasjen (foto: plantasjen.no)

Det har blitt meget populært å dyrke i pallekarmer, med rette! Det er en enkel måte å få opphøyde bed på, og opphøyde bed har store fordeler både for hageeieren og plantene.

Du kan lese om min erfaring med å dyrke i pallekarmer her
Og om hvordan lage en kjøkkenhage med pallekarmer her

Som et resultat av at det har blitt populært med pallekarmer har det også kommet endel tilbehør til disse pallekarmene, overbygg som gjør det lunere og varmere for plantene, i essens ulike varianter av drivhus. Det er ikke noe du må ha, men de kan hjelpe. Jeg har samlet sammen det jeg har funnet, så håper jeg oversikten kommer til nytte 🙂

Obs: Husk at drivhus blir veldig varme om de ikke har lufting. Så belag deg på at de enten må åpnes/lukkes for lufting ved sol, eller alltid stå litt åpne. Dette er den store ulempen med små drivhus kontra store «ordentlige», de store har (bør ha) automatisk lufting.

ObsObs: Dette er kun en oversikt, ingen anbefaling. Jeg har ikke selv sett de fleste av disse, og tekst er basert på informasjon gitt fra produsent/butikk. 

Kupol, drivhus til pallekarm i hardplast. Bilde: Nordic Garden Smart minidrivhus for pallekarm, bilde: nordic garden

Kupol, kraftig plastlokk til pallekarm

Enkelt og robust plastlokk med automatisk lufting, dette lokket åpner seg selv når det blir for varmt. Gull! Skrus fast i pallekragen /pallekarmen
Materialer: Plast i lokket, og noe metall i beslag og arm.
Hvor kjøpe:
* Felleskjøpet
* Hageland

 

Gaia, minidrivhus i metall og klar plast. For pallekarm / pallekrage

Gaia drivhus til pallekarm og bed

Et drivhus for pallekarmene. Høyde 73 cm, hvilket er er høyt nok til at du faktisk kan dyrke litt i det, ikke bare småplanter. Kan også settes direkte på bakken/terrassen. Fra Vitavia. Har fire lufteluker som åpnes 10 cm, og kan tas av for ytterligere lufting.
Materiale: Aluminumrammer med 3mm glass.
Hvor kjøpe:
* Hageglede
* Felleskjøpet
* Plantasjen
* Hageland

 

Drivhus for pallekarm, i tre og kanalplast. bilde: plantasjen

Drivhus i tre for pallekarm

Dette lille drivhuset har tak som kan åpnes og det følger med kroker for å sette det i luftestilling. Det er 63 cm høyt på det høyeste. Enklere og billigere enn Gaia.
Materialer: Svartmalt trevirke og plater i plast. Samme som vist i bildet helt på topp.
Hvor kjøpe:
* Plantasjen

Drivhus i tre, med pulttak

Dette drivhuset ligner mye på drivhuset over, da det også er i tre og kanalplast med lysinnslipp både i tak og sider. Men dette har pulttak, slik at taket er ett sammenhengende flak, ikke to. Har dessverre ikke bilde, men selges hos Coop Bygg

X

Drivhus i mykplast for pallekarm

Denne løsningen fordrer nok at det ikke blåser så mye hos deg og det er neppe det mest langlevde produktet, men står den lunt så tenker jeg dette høye minidrivhuset kan være et greit alternativ om du ønsker mye høyde for å dyrke feks tomater. Kan åpnes på ene langsiden, og har noe ventilering i tillegg.
Materialer: metall og plast

Her har det ikke lykkes meg å komme i kontakt med rett person for å ha rettighet på bilder. Dessuten er det litt ulike løsninger, så klikk deg over og se selv om du er interessert. Hvor kjøpe:
* Clas Ohlson (165 cm høy)
* Europris (161 cm høy)
Bonus: Bauhaus, men har nett og ikke plast, så ikke så mye drivhuseffekt.

 

Lokk for pallekarmer, gir drivhuseffekt. Bilde: Nordic garden

Forseggjort lokk for pallekarmen

Hybrid mellom drivhus og lokk hvor kantene er tette og kun taket er lysgjennomslippende. Så denne løsningen fungerer som et lokk med hengsel på ene siden, og er enkelt å sette åpent for god lufting. Obs, bildet viser to. hver av disse drivhusene har halv størrelse av en pallekarm, så enten må du ha to, eller du kan bruke en pallekarm i halv størrelse.
Materialer: Kanalplast og tre. Kan fås både umalt og svartmalt
Hvor kjøpe:
* Felleskjøpet
* Hageland

Lokk for pallekarmer, bilde: plantasjen

Enkelt lokk for plantekassen

Enkel og grei løsning, men mest egnet i oppstarten da den har null høyde. Du kan fortsette å bruke den utover sesongen ved å sette på en ekstra høyde pallekarm for å bygge den opp, men vær da obs på at det blir endel skygge inn på plantene. Den store fordelen er at den tar minimalt med lagringsplass da den er paddeflat.
Materialer: Trevirke og ulike typer plast

Obs: Dette er en oppsamling av ulike lokk, så de ulike lenkene viser ulike produkt
Hvor kjøpe:
* Plantasjen (avbildet)
* Bauhaus
* Obs bygg
* Jula

 

Bøyler for pallekarm. mest ment for duk, kan også brukes for plast. bilde: plantasjen

Buer/bøyler for å lage overbygg i plast eller duk over plantekasse

Du setter ned to eller flere buer pr pallekarm, og trekker duk over. Kan også brukes i kombinasjon med plast, men da bør du nok ha flere enn to bøyler på. Enkel løsning, men bør være effektiv nok. Mye lik min gamle løsning (lenke nederst) med å sette nett over for å lage hjemmelagde drivhus, men nettet er nok mer stabilt.
Materialer: metall
Hvor kjøpe (ikke nødvendigvis identiske produkt)
* Plantasjen (den avbildede)
* Fellskjøpet
* Hageland
* Obs bygg

Bilder er lånt med tillatelse fra butikk og/eller grossist. Posten er rent redaksjonell og naturligvis helt upåvirket av eventuelle nåværende eller tidligere samarbeidsforhold. (Jeg har gjort oppdrag for eller vært i dialog om mulig oppdrag med et flertall av butikk/grossist som står bak disse)

Les også: Slik kan du lage ditt eget minidrivhus for pallekarm

Lag drivhus til pallekarm, raskt og billig!

Og om du egentlig er på jakt etter minidrivhus, og ikke så opptatt av at det skal passe på en pallekarm, sjekk ut minidrivhuset mitt! (betalt innhold)

Mitt fine minidrivhus: Juliana City!

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Hei får medisinsk behandling på Martina Hansen Hospital en g pr mnd , og nå som det ikke er blader, må en ty til telefonen
    Elsker å lese om moseplassen , og får så mye tips! Nettopp lest om Sioox , behandling for terassen ! Kan en behandle med det, selv om en har beiser med en lys farge fra før ? Vi bor i leilighet, toppetasje, store terassen og svalgangen ( har hele etasjen for oss selv ) så jeg har endel store kasser og endel store frostsikker krukker , dvs enslags isopor ? Jeg er jo redd for vannsøl til naboene under oss, så derfor må jeg kjøpe store selvvanningspotter til våren, noe jeg kan bestille gjennom dere Hageliv?
    Er på Mail, ellers ikke noe andre « duppeditter»
    Mvh Sissel

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her