Humlehagen!

Anne holder humle

For litt over tre år siden begynte jeg å bli nysgjerrig på humlene – ymse kilder sa de trengte hjelp, nå!  Min første reaksjon på dette var at jeg synes biekrisen virket veldig overdrevet… Men når jeg fikk leste meg opp så så jeg jo at det virkelig var et reelt og stort problem, og at pollinatorene var noe jeg burde engasjere meg i, og våren 2013 satt jeg i gang med å blogge jevnt og trutt om humlene og humleplantene.

Siden det har jeg vært forkjemper for hager hvor det gis plass til de pollinerende insektene og blogget ivrig, brukt tradisjonelt media for å nå ut med budskapet og deltatt i ulike kampanjer: Miljøverndepartementets/direktoratet og Hageselskapets Summende hager, Nordic Gardens, Hageselskapet og Norsk birøkterforenings Bie elsker blomster, og nå også La humla suse sin Humlegate, hvor jeg skal ha humleblomstvandringer på åpningsdagen den 21. juni.  Jeg er ikke med på årets satsning pollinatorpassasjen fra Summende hager og Bybier, men det er altså en grense for hva jeg kan nå over 😉

Det er enkelt å hjelpe humla, biene og sommerfuglene. Det handler rett og slett om å:

allium-bie-1Det enkleste er blomstene, så begynn med de! La deg gjerne inspirere av disse listene:
30 herdige og vakre stauder
20 tidligblomstrende busker
20 sommerblomster du kan så rett ut nå
9 blomster både du og humla kan spise
11 vakre blomster som stortrives i krukker
Oversikt over hagens omtalte humleplanter

storknebb-humle-1Blomstene over er først en allium ‘Purple Sensation’, dernest en ukjent vill svensk storknebb. Og humla øverst er ei morratrøtt humledronning jeg fikk møte i våres 🙂

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her