Alternativt gresskar!

Det er gøy med gresskar. Forgjengelig dekorasjon du kan leke med, en strålende andledning til å grise og til å skape noe artig. Alle har vel sett de mange flotte ansiktene, men har du tenkt over at gresskaret også kan dekoreres på annet vis?

Naturligvis kan det det! Og siden jeg er veldig i fuglemodus fortiden pga lansering av boken min Fuglefryd denne uken, så måtte det jo bli fuglemater av ett av gresskarene, og lykt av ett annet. Begge ved hjelp av en drill!

gresskar-fuglemater-6

Lag en fuglemater

Lag tre store hull på sidene av gresskaret, grav ut gugge og endel av fruktkjøttet. Bruk drillen (eller kniv) for å lage tre hull for oppheng. Skyll gresskaret godt med vann, trekk snor igjennom hullene, heng opp og fyll med fuglemat, feks gresskarfrøene, solsikkefrø, nøtter og brød.

Om du vil kan du lage dekorative hull med drillen 🙂

gresskar-fuglemater-3

Ferdig utskåret, med opphengshull.

gresskar-fuglemater-2

Så gøy har jeg vel aldri hatt det med en drill/bor før… Mer tips om å bruke drill nedenfor.

gresskar-fuglemater

 

Lykt dekorert med drill

Du trenger et gresskar, en drill og ett eller flere bor. Størrelsen på borene kan variere etter personlig smak og tilgang på borbits, men feks fra 1 til 3 cm diameter. Alle typer bor funker, iallefall alle jeg prøvde fra min velholdte bor-bits-koffert (takk far for en av mine beste julegaver).

drill-gresskar-3

Start med å lage en åpning i bunnen på gresskaret. Mange lager åpninger på toppen, men gjør du som meg og lager den i bunn så blir den helt usynlig. Gjør akkurat som du gjør for å skjære ut en topp, bare i bunn. Dvs at du skjærer inn litt på skrå slik at skiven ikke presses inn i gresskaret når det står. Stikk kniven helt inn når du skjærer så løsner skiven mye lettere. Skjær til skiven slik at det blir en rett fin flate å sette lys på.

Skrap ut innmaten av gresskaret, jeg brukte en serveringsskje, funket kjempefint. Fjern minimum alt som er klissete og snorete, men gjerne litt av selve fruktkjøttet også. Skyll gresskaret med vann, utvendig og innvendig.

Ta frem drillen og bor i vei!  Fristil, eller lag deg et mønster. Og du, det er superlett å bore, selv dersom du ikke er av de som bruker drill til vanlig så får du til dette!

gresskar-fuglemater-4

Det er nå endel opprevet fruktkjøtt inni gresskaret, så skrap litt med en skje, og skyll så hele gresskaret godt utvendig og innvendig.

Sett ut eller i en mørk krok med lys i. Jeg bruker batterilys (se mer om de her, sponset post), men kubbelys eller telys funker like bra. Du kan faktisk godt bruke en lysslynge også, om det passer deg bedre.

 

drill-gresskar-4

 

Pst: Minner på mine to andre Halloween-poster også:
Spøkelser av melkekartong, for lys eller fuglemater
Edderkoppnett av en avis

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her