Krans med hortensia og eucalyptus, pen også tørket

Jeg storkoser meg når jeg lager kranser! Det er så mange variasjonsmuligheter, så mye rom for å leke seg med materialene og farger og lage noe å pynte opp med både ute og inne. Eller gi vekk. Alle blir jo glade for å få en krans!

Jeg pleier jo å lage mine kranser med skatter fra skogen og hagen, men denne kransen er laget på kjøpte blomster og blader. Om du vil kopiere så gå på din lokale blomsterbutikk og spør om de har det jeg har brukt, eller noe lignende. Spør! Ikke bare bruk øynene for ofte har de mer «grønt» på bakrommet. De bruker det for sine egne bindearbeider, men selger ikke nødvendigvis så mye av det i stykk så derfor står det ikke alltid fremme. Men Eucalyptus og hortensia er veldig vanlig, så det bør de iallefall ha, og sikkert annet fint også 🙂

Du kan godt bruke hortensia fra hagen. Som en tommelfingerregel så er det slik at hortensia med tykke kronblader (høyblader) tørker penere enn de som har tynne.

Slik lager du kransen:

hortensia-krans-8 hortensia-krans-7

Du starter med å lage en grunnkrans. Jeg har laget video som forklarer prinsippet, se den her.

Denne kransen er bundet med grener av eucalyptus. Grenene var ikke lange nok til å komme helt rundt så de er skjøtet relativt ofte. Prøv å få kjøpt lange myke grener, det er mye enklere å jobbe med enn korte som må skjøtes.

hortensia-krans-6 hortensia-krans-5

Neste gren ut var en mørkbladet bøk. Jeg dyttet en gren inn i mellom de eksisterende grene og surret den rundt og dyttet mellom grener igjen. Er grenene korte så må du kanskje feste de med ståltråd.

hortensia-krans-4 hortensia-krans-2

Så er det det tid for «pynt». Jeg starter med de svarte bærene. Jeg gjenbruker bærene fra krysantemumdekorasjonen og har plukket av alle bladene. De er små og har ganske skjøre grener så de ble satt sammen tre og tre til en bukett ved hjelp av ståltråd. Ståltråden (med stilkene) trer jeg gjennom kransen og fester så til en passende gren på baksiden.

hortensia-krans-1  krans-hortensia-2

Til sist er det hortensiaen som skal på. Fordi jeg hadde en base av bladene til euqualyptus og bøke så trengte jeg ganske lite blomster, kun et hode faktisk. Jeg klippet opp blomsterhodet i flere mindre buketter. De som hadde brukbar stilk ble bare dyttet inn i mellom grener, noen ble festet til eksisterende ståltråd, og noen fikk egne ståltrådfester.

Nå har kransen hengt på peismuren i to uker, og er fortsatt like fin, genialt med planter som tørker pent!

 

Du finner flere «gjør det selv» kranser og andre dekorasjoner i den store juledekorasjonsoversikten.

Wreath with eucalyptus and hydrangea

Klikk på bildene under for å lære å lage de andre kransene/dekorasjonene:

lyng-rosasloyfe-3 DIY-kvistkrans krans-av-blaabaerlyng
 Krans med eføy, bær og eplegrener lynghjerte-2  krans-sibirkornell-efoy-2

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

5 KOMMENTARER

  1. Så nydelig Anne! Det er utrolig hvor mye vi kan bruke naturen til, selv etter den har tatt seg en pause!Må nesten ta meg en tur ut å lete frem litt materiale selv!

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her