Tre helt ulike hagebuketter med georgine

Jeg har fått vasene av produsentene

Jeg digger georginer!
Jeg har dessverre ingen i hagen i år, det ble aldri tid til å sette de i våres, men min mor har mengder og kom inn før helgen med to bøtter fulle slik at jeg kunne lage buketter og strø utover hus og hage.

Her er tre av bukettene. Synes de viser godt hvor mye ulikt man kan gjøre med samme type blomst.

georginebukett-5
Her (og i øverste bildet) hviler georginene hodet på kanten av Hadelandvasen til Finn Schjøll. Glemte å ta bilde fra siden, men du ser prinsippet her.

georginebukett-3
Klassisk bukett i Claus Dalbys klassiske vase med navn Old English fra Holmegaard. Georginene står sammen med snøbærbusk.

georginebukett-4
georginebukett-2

En og en blomst i glass, her har jeg brukt Kastahelmi glassene fra Iittala. Spesielt vellykket med storblomstrede georiginer, og når man vil ha noe lavt. Du ser arrangementet i forgrunnen på dette bildet av meg.

Ble du nysgerrig på georginer?
Georginer er flotte sommerblomster som plantes i knollform på våren, eller kan kjøpes som ferdige planter. Knollene (altså røttene), tåler ikke frost, så de må overvintres inne. Georginer passer best på en solrik og varm plass, og må vannes jevnlig. De er dessverre høyt elsket av sneglene. Blomstrer fra juli-august og helt til frost.
Les om  å vinteroppbevare georginer her. og om å plante de her

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

3 KOMMENTARER

  1. Særlig den midterste buketten var vakker(selv om alle var fine)! Elsker de varme fargene på denne tiden av året, sammen med masse frodig grønt! Skulle du vite hva de ulike sortene i buketten heter, så må du gjerne fortelle det :-)) Skulle gjerne hatt alle 3(eller 4?), og særlig den med litt blåskjær!

    (Kanskje vasen også gjorde sitt til at blomstene tok seg fint ut?)

    Hilsen Annette

  2. Nydelige georginer! 🙂 Jeg har sådd noen fra frø, som jeg ble veldig fornøyd med. Vet de er ypperlige som snittblomster, men jeg kvier meg. De to gangene jeg har tatt med en blomst inn, har det kommet saksedyr ut av dem. Ute går det jo an, men inne er det ikke noe særlig. Har du noen tips? Ha en fortsatt fin uke! 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her