Hagetransformasjon: Før, underveis og etter!

De første fire årene vi bodde her så gjorde vi ingen drastiske tiltak. Eksisterende bed ble gjort litt større og vi kastet ut noen planter jeg hater, vi laget en enkel pallekarmkjøkkenhage, og jeg hang opp mat og fuglekasser, men ingen store grep. Men vi tenkte og planla hva vi en dag skulle gjøre, og så en dag for fire år siden skjedde sånt en ikke vil skal skje, kloakken ble tett. Helt tett, ikke mulig å stake opp, og føringen lå under store tykke betongdekker og det ble innlysende at hagen måtte rives opp .

Så høsten 2011 rullet gravemaskinene inn (det var minst tre ulike her i løpet av høsten), og ut trillet betong og alt som ikke funket. Den tette kloakken ble brekkstanga vi trengte for å prioritere å skape vår egen drømmehage, og det er vi godt i gang med. Fire år senere er vi ikke ferdige, men hagen fungerer godt i sine underveisstadier også, så jeg er riktig happy.
Oppdatert 2017, hagen er nå solgt og jeg har flyttet videre

Det er morsomt å se tilbake på prosessen så i dag har jeg dykket i arkivet og viser transformasjonen av vestsiden. Først sett fra sydsiden av terrassen, så fra nordsiden.

Du finner lenker til mer informasjon nederst i posten, er det noe du lurer på og ikke finner svar på i lenkene så spør gjerne  så skal jeg prøve å svare 🙂

 

hagen-foer
Ca august 2011

gravemaskin-hagen
Oktober 2011

hagen-underveisMai 2012, jeg er i gang med å pønske ut linjer for det buede tredekket. (legg merke til krukkene… hehe, må jo ha litt blomster å se ut på!)

hagen-underveis-2Juli 2012. Mannen har kjørt opp tonnevis med jord, snekker har lagt ut fundament for terrassegulvet som vi (dvs mannen) skulle skru på bordene selv.

hagen-underveis-3August 2012 har vi (dvs mannen) fått plantet litt. Terrassegulvet derimot ble det aldri tid til, så det hyret vi noen til å skru fast året etter. Måte på hva man kan forvente at en mann i mer enn full jobb får tid til når kona trenger mye hjelp.

terrassen-moseplassen-4
Sommer 2015 🙂

Sett fra nord:
vest-før-syd

hagen-underveis-

hagen-underveis--2

Så kom vinteren.. (7 desember)

hagen-underveis--3

Mai 2012

hagen-underveis--4

Juli 2012

host-krukker-terrassen

høst 2015

novemberhagen-3

November 2015

 

Om du vil lese litt om tankene bak designet av vestsiden så skrev jeg endel i denne posten fra 2012. Ikke alt ble som jeg planla, men det drar opp hovedlinjene.

OPPDATERT 2016, hagen er nå solgt, her kan du se bilder fra siste sesongen

 

Omtale av sponsorer:
Terrassegulvet består av trykkimpregnerte materialer i litt uvanlig dimensjon. Såkalt konstruksjonsvirke 198mm x36mm. Helt vanlig i salg, men heter altså ikke terrassebord. Jeg har fått mitt trevirke sponset av Bergene Holm.
Du kan lese om tregulvet og hvordan vi får til slike fine kurver her. og her

Jorda i bedene er kompostbasert jord fra Grønn Vekst, delvis sponset og en spesialmiks med mer kompost enn standardresepten deres. Jeg har vært veldig fornøyd med den jorda og du kan lese mer om hvorfor jeg valgte de her.

 

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Det er jo ikke hagen din som er så fantastisk, det er jo du! Det er jo du som har planlagt og opparbeidet den vakre hagen, og du som har kunnskapene og fantasien til det. Det tar du jo med deg uansett hvor du flytter 🙂

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her