Slik ble terrasse-bedet!

Inneholder omtale av sponsede produkt

Det store bedet i terrassen har ved hjelp av fantastiske hagehjelpere fått en make-over, og det ble så bra! Det er ikke ferdig enda, jeg skal jobbe mer med det etter at NRK har filmet, men nå ser det riktig flott ut i de rette vinklene, problemområdene synes ikke så godt på bilder 🙂

Jeg skrev en lang bloggpost tidligere i uken hvor jeg forklarte hvordan jeg tenker når jeg komponerer bed, den kan du lese her. Under har jeg skrevet om hvilken valg jeg har gjort for dette bedet. (Og det er produktinfo helt nederst)

terrassebed-ovenfra-2

terrassebed-ovenfra

Litt om bedet og planer:
DESIGN:
Det er mange måter å tenke hagedesign på. For meg er de tre hovedgrepene alltid
– bedets form og strukturerende element
– bedets farge
– bedets plantestil

Formen er lagt for lenge siden, det er definert av terrassen som danner vakre buer. Disse buene er helt vesentlig for hvordan hele hagerommet oppleves, og er det smarteste jeg har gjort i hele hagen. Tråkkhellestiene og gjerdet bak ol er også med som et element her.

Jeg (forsøker å) fargekoordinere alle bed. Dette bedet har jeg valgt at skal holdes i hvitt, rosatoner og mørk lilla. Det betyr ikke at det ikke kan være andre farger i bedet, men de må innordne seg. (og ja, de blå storknebbene bryter og skal flyttes ut når de er avblomstret). Husk, det er ikke bare blomster som har farge, en kan også få bladverk i andre farger enn grønt. Jeg har valgt å ha med noen planter som har «sølv» og mørkt bladverk, det skaper både interesse og flott bakgrunn.

Plantestil: Jeg ønsker tilsynelatende tilfeldig miks av høye og lave planter, som skaper et bed som lett og ledig og naturlig ut. Den fremre delen av bedet holdes stort sett så lav at jeg kan se kulene (med noen svevende blomster også der), den bakre får en miks av ulike høyder.

trimm-copenhagen-sekkestol

detaljer-bed

STÆSJ:
Dette er jo en del av et stort bed, og både av praktiske grunner (kunne gå i det) og for å skape kontrast, så har jeg noen stenelement.  Det ligger små skiferheller som tråkkstier, og noen store stenkuler som fokuspunkt. Stenkuler har jeg på lån fra Beer Sten. To av de er uthulede og fungerer som fuglebad, de tre andre er massiv stein. Sammen med den buedede terrassekanten og gjerdet bak så blir dette stramme rammer/kontraster for de myke plantene.

tråkkheller

bed-bue-juni

PLANTEVALG:
Jeg har utelukkende brukt stauder jeg allerede hadde i hagen + noen georginer jeg fikk av min mor og noen sommerblomster jeg egentlig hadde tenkt i krukker. Jeg lagde en liste over de fleste plantene, der har jeg notert inn høyder, farger og blomstringstid. Slike lister er fint hjelpemiddel for å få til variasjon. Og så det er sagt, dette er ikke å forstå som den ultimate sammenplantningen! Men jeg er godt fornøyd og gleder meg både til å se hvordan plantene vokser til, og til å utvikle bedet videre i bakkant.

planteliste

detaljer-bed-3

bed-juni-nyplantet

Kommersielle forhold:
Noen av produktene du ser har jeg fått, eller har på lån, fra produsenter.
– Terrassen, materialer av trelastprodusenten Bergene Holm. Les mer om terrassen her.
– Stenkuler. På lån fra Beer Sten som har utviklet disse som en liten test.
– Blå sekkestol: Fra Trimm Copenhagen, les om den her
– Hvit sofagruppe: Fra Sundays design, les om de her

bed-sundays-design

Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

2 KOMMENTARER

  1. Så fint! Ser du har kløver, «noen» spiser mine i bed og i krukker, beiter bare av bladene, stilkene står igjen! Har du ide om hvem? Når sneglene harvært på dem spiser de rent.

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her