Rosekunnskap og inspirasjon!

Roser har en ekstra stjerne i boka for mange, med rette! Det er en nydelig busk som kommer i høyst ulike farger og former og som kan om du velger rett rose og planter rett vokse i hele landet. Så, i dag peker jeg videre til et knippe inspirasjonskilder og kunnskapsbanker for roseglade!

‘Bobby James’

Rosebøker:

Dag Lyngars bok 100 av våre beste roser gir god informasjon om et utvalg roser

Rosor för nordiska trädgårdar er selve rosebibelen  i tre bind med omtale av alle roser. (Ser ut til å være utsolgt men vil tro bibliotek har den).

Lykkefund (bak sofaen)

Hvordan stelle og bruke roser:

‘Sekel’. Starter ut med gul knopp, og skifter så farge via orange til dette 🙂

Et utvalg av hagens roser:

Aicha

Roseforeningen og rosedager!

Er du interessert i roser så bør du sjekke ut Norsk roseforening, eller en av deres lokale avleggere.

Oppdatert for 2017: Det arrangeres i løpet av sommeren et knippe med Rosenes dag rundt om i landet. Se her for liste over alle seks ulike rosedager i Bergen, Oslo, Fredrikstad, Kristiansand, Gjennestad og Ringebu.

Jeg regner med å besøke den som holdes i Frognerparken søndag 2. juli. (Frognerparken/Vigelandsparken har forresten en stor rosesamling).

rose-rhapsody-in-blue-5
Rhapsody in Blue. Og peoner, akeleie, vrihassel og floks.
Hei og velkommen til Moseplassen! Her deler jeg, Anne Holter-Hovind, hagetips, inspirasjon og ikke minst hageglede. Bli med meg ut i hager og balkonger, og fyll hverdagen med sprudlende opplevelser :) Følg meg gjerne på Instagram for jevne hagedrypp.

1 KOMMENTAR

  1. Trist på rosefronten hos oss i dag…våre har fått svartflekk på seg…Hva gjør vi? Vi plukker og kaster i søpla, men det monner lite. Har mange roser og dette har tydeligvis spredd seg til de fleste av dem. Er det andre ting vi kan gjøre for å stoppe det?

LEGG IGJEN ET SVAR

Vennligst skriv inn din kommentar!
Vennligst skriv inn navnet ditt her